tisdag 9 juni 2009

En pojke!

Måndag 8 juni kl 11.22 blev han född. 3845 g och 50 lång. Inte en Lisa som vi bestämt utan en pojke. Konstigt men helt fantastiskt. Och svårt att bestämma vad lilla livet ska heta. Men inte jättesvårt, vi bestämmer nog under dagen.

Han är den sötaste och näpnaste och exakt hur mysig som helst. Han har ätit näsan hela natten och jag har bara sovit ett par timmar mellan 12 och två och sedan tre till mellan fem och sju. Nu sover han gott en bit ifrån min lukt så att han inte ska vilja äta igen. Han är en nästan exakt kopia av Johan fast mycket sötare förstås. Han luktar så gott och gör såna härliga ljud.

Det gick så bra som det kunde gå igår. Han skrek när han plockades ut och var så där blå som bäbisar är men han fick direkt komma till mig och ligga vid mitt bröst medan jag syddes ihop. Johan satt bredvid och vi hade en fin stund trots all aktivitet i den karga operationssalen.

Så fort vi kommit tillbaka till förlossningen ringde vi efter den stolte storebrodern. Länge låg han med lillebror i famnen på sackosäcken i salen. När vi kommit upp till bb hade Klara slutat skolan och kunde komma. Världens finaste storasyster. Helt obeskrivligt var det att se så glada syskon. Dom gick sedan iväg med lillebror och Johan för att träffa mormor och morfar på barn 3. Här på bb får bara syskon, mammor och pappor vara.

Förutom att det gör lite ont i magen och i såret och att jag har lite lågt blodvärde så mår jag jättebra. Mina stackars fötter och vrister är fortfarande väldigt svullna och det är lite trist, när ska det gå över?

Jag kommer förmodligen att bli utskriven idag och kan åka hem. Eller hem och hem, jag gissar att vi ska sova med Gustav på sal 28, vårt nya rum, mindre, mysigare, ljusare och precis bredvid köket. Och jag har dessutom fått en underbart skön prinsessmadrass!!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad underbart det låter! Tillochmed ontet! Åhh vad mysigt med en bäbis. Tur att det blev en pojke så jag inte hade blivit schizofren ;)
Längtar efter lukten och ljuden! Kram kram. Hela familjen Munter/Löfgren hälsar grattis!
Lisa

Anonym sa...

ÅÅåå vad kul!! Så länge som vi väntat! Äntligen :D
Grattis!!!

/Linnea l

arvid sa...

äntligen så kom den ut!
hoppas du blir utskriven idag! jag förstår att gustav och klara är glada!! jag träffade klara igår på brännbollstuneringen.. det gick inge vidare för oss men huvudsaken är ju att ha kul! eller hur? haha det rimmade!

Anonym sa...

Åhh vad underbart!!! Jättestort GRATTIS till den lilla killen, hälsar Inger.

Hanna Luna sa...

Fick alldeles precis höra av mamma att du fått en pojke!!
Jättestort grattis!!!

/Hanna Luna!

Annika G sa...

Hmm han kanske borde heta Johannes..Din mjölk är som vanligt mkt populär förståss. Och jag kan se de glada barnen framför mig, de kommer att vara världens bästa syskon. Nu får du bara äta mkt blodpudding och hålla fötterna högt så är du snart tipptopp igen. Puss.

Anonym sa...

Super grattis till lilla Hugo. Skönt att höra att du mår bra trots sår, svullnad och lågt blodvärde. Håller med Annika om att du ska äta blodpuddning nu - och mesmör ; ) Och välkommen in i amningskoman ; ) stor kram Malin

Anonym sa...

Hej Anna. Fick just veta av Sofia om din fina Gustav... Sitter här med gråt i halsen och tänker på dig och hur underligt detta livet är. Grattis till din lilla Hugo, en så jättefin liten kille.!
Stor Kram! Sofie G

blondiie sa...

grattis till sonen! såg inlägget öve att han är bedårande!