fredag 26 november 2010

Utflyktstips.

Om ni inte har bestämt vad ni ska göra under adventshelgen så har jag två finfina tips.

På lördag mellan 14 och 17 har Waldorfskolan Julbasar. Det brukar vara jättefint där och man kan köpa hemgjort julgodis, kakor och skorpor. Hagabröd bruka sälja sitt goda biodynamiska bröd och även lussebullar. Man kan besöka Wienercaféet och äta tårtor eller gå på Vikingacaféet med goda lunchmackor.

Kollegiet har en fantastisk utställning där man kan följa skolans pedagogik från första klass till sista året på gymnasiet. Det kanske kan vara spännande att få ta del av en helt annan skolform än ni är vana vid, det brukar vara himla mysigt på skolan den här dagen.

I gymnasiehuset säljer man hantverk som föräldrar gjort, i år har en förälder bland annat gjort fantastiska dockor och änglamobiler. Klass fem håller i en tomteverkstad där man till exempel kan prova på bokbindning och i fritidshuset har förskolan en otroligt mysig fiskdamm. Dagen kan ni avsluta med att äta Afrikansk mat på Restaurangen Multi Kulti som klass 12 har för att samla in pengar till sin arkitekturresa. Restaurangen är öppen mellan 15 och 20.

Här finns en karta så att du hittar dit.

Tyvärr kommer jag inte att kunna vara där i år eftersom jag ska sälja mina saker på Olofsfors julmarknad. Marknaden har öppet under lördag och söndag mellan 11 och 16. Jag har inte tidigare varit på deras julmarknad men var där i dag för att ställa i ordning och det ser verkligen fint ut. Hela området är vacker med glashytta, smedja och vackra byggnader. Jag gissar att det är många duktiga hantverkare som kommer att sälja sina saker där. I närheten finns ett väldigt mysig café, Café anno 1762, som jag verkligen kan rekommendera.

 I natt hade det snöat rätt mycket... 
Kanske dags att ta in trädgårdspyntet?

1 kommentar:

Linnéa sa...

Hej Anna och lycka till på julmarknaden! Bra tips med Waldorf, är nyfiken på deras verksamhet, kanske hinner med både och. Visst e de härligt med all snö, så vintrigt :) Trevlig helg!
PS. Tack för tipset om design/julmarknaden på Hamnmagasinet, ska kolla kontakta dem på måndag DS