onsdag 24 november 2010

Nya vägar i livet.

Hinner inte blogga mycket nu, eller snarare prioriterar jag inte bloggen eftersom all tid går till att sy eller vara med Hugo och Klara. Men jag tänkte att jag skulle berätta en sak nu när alla i min närhet vet om det.

Och, nej, jag är inte gravid och kommer förhoppningsvis inte att bli det igen eftersom 9 månader av zombieliv med illamående och smärta inte alls tilltalar varken mig eller Johan. När han kan bli gravid skaffar vi en till har vi sagt.

Däremot har jag sagt upp mig. Modigt och kanske lite dumt men framför allt känns det väldigt skönt. Jag började på mitt jobb vid Umeå Waldorfskola samtidigt som Gustav började ettan och har jobbat där sedan dess, med hemkunskap, vävning, på fritids och som stödresurs men framför allt som handarbetslärarare.

Jag har trivts oerhört bra både med jobbet, kollegorna och eleverna. Under min sjukskrivning och föräldrarledighet har jag funderat mycket på hur det skulle kännas att gå tillbaka till jobbet och att varje dag bli påmind om att Gustav inte är där. Att se hans klasskamrater flera gånger per dag samt att följa och undervisa klass fem och sex varje år vore nog inte det bästa för min mentala hälsa. Jag kan hantera sorgen de få gånger jag utsätter mig för bilden av glada barn i Gustavs ålder men det skulle nog vara alltför påfrestande att göra det dagligen.

Jag undersökte möjligheterna att få hjälp både av försäkringskassan och arbetsförmedlingen och alla jag pratade med var verkligen hjälpsamma men beklagade att det inte fanns resurser så länge jag hade en anställning. Det enda jag kunde göra var att bli sjukskriven eller vänta på att bli uppsagd. Jag såg alltså inte någon annan väg än att själv säga upp mig. Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra under våren. Har några tokiga och roliga idéer som kanske går att förverkliga men det behåller jag för mig själv ett tag till. Jag ska söka ett halvtidsjobb som jag kan kombinera med att vara föräldraledig tänker jag.

Alltså. Ett nytt äventyr väntar nästa år. Kanske blir 2011 mitt år?

17 kommentarer:

Anonym sa...

MOD!
Du har ( i mina ögon) gjort helt rätt som väljer en ny och kanske till viss del- osäker framtid. Med osäker menar jag inte att det kommer bli sämre på något vis. Ditt mod och din magkänsla, dina erfarenheter och framtidsdrömmar. Varför vänta? Önskar dig all lycka och god hälsa i dag- och framåt.
Helena

Anonym sa...

Man ska följa sitt hjärta, helt rätt. Lycka till!
Mia

Anonym sa...

Det kommer att gå jättebra,du är så klok och duktig med allt du tar dej för.Hjälpa människor i kris?el ligger det för nära? Du är så duktig att prata om det jobbiga och förklara hur det är och känns,nu kom jag på... föreläsning...kanske..?Lycka till!

Hanna sa...

Härligt! Lycka till /Hanna

Helena sa...

Har följt dig länge men bara gjort enstaka inlägg. Jag tycker du gör helt rätt. Själv satsade jag på att utveckla mitt eget företag när jag hade fått mitt cancerbesked och nu efter snart 3 år börjar det att gå riktigt bra. Det bästa av allt är att allt jag säljer har jag skapat själv. Min design osv. En gammal dröm ;D. Du är jätteduktig och kreativ så det kommer nog inte att vara något problem.
www.vilding.com
Må så gott
/7Helena

FutureHope sa...

Lycka till!

Cathrin sa...

Wow! Vilket steg! Det låter som att du håller på att hitta lite balans i livet igen, och att det börjat ljusna mer och mer hos dig. Jag är säker på att det kommer att bli ett bra år för dig, oavsett vad som väntar på dig. Du kommer att hitta det där bra att göra! Ser fram emot att följa din vår! :) Kram kram

A&T sa...

Låter som ett bra beslut!

På något sätt går det alltid. Och du har dessutom så många talanger att ta till!

Hoppas det blir ditt år 2011! Jag känner på mig att det blir så!

Kram Anna

bom sicka bom sa...

du är modig! jag önskar dej verkligen all lycka! jag hoppas ändå att du får tid att blogga. jag har besökt din blog från och till sedan min lilly blev sjuk i ALL i slutet av april. det du skrivit har både berört och gett hopp. tack! kram ulrika

Anonym sa...

Du inspirerar! Lycka till!
Kram från en medsorgesyster, Isa med Evelina i hjärtat

Anna sa...

Ååå, vad ni är fina! Tack för alla peppande kommentarer.

Camilla sa...

Jag ska hålla tummarna för att 2011 blir Ditt år!

LaufeLille sa...

Modigt!! All Lycka till Dig!
Kram Anna

Omentjej sa...

GRATTIS! Låter som du gör helt rätt!!

Singelmamman sa...

Grattis säger jag med. Du har mod du. Och för mig låter det som att du gör alldeles rätt. Lycka till och ja, ditt år är säkert 2011!

Maria sa...

Hej
Tycker också att du är väldigt modig. Och du har säkert gjort alldeles rätt. Och så vill jag säga att vantarna som du gör är så fina.
Många varma hälsningar Maria

Alex sa...

Tänkte inte alls på den anknytningen till jobbet. Jag tycker att du gör helt rätt som lyssnar till dig själv och gör det du själv mår bäst av. Du är så otroligt modig och stark och alla andra miljoner uttryck som inte ryms här.

Kramar i massor!

ps. du kan få komma till min soffa och vara sympati zombie de dagar jag mår gravid-illa. ok?