lördag 22 september 2012

På förstasidan.


Idag publicerades en artikel om mig och familjen och sorgen i Västerbottens Kuriren, vår ena lokaltidning. Det blev väldigt fint förutom att varken jag eller Olle visade upp våra fagraste sidor. Men det är ju innehållet som räknas... Erica gjorde ett hästjobb som lyckades sålla ut kärnan av allt jag berättade. Två år har gått sedan Gustav dog och mycket finns att säga om livet utan honom. Dessutom var han ju sjuk ett år och det är ju en hel tidning bara det.

Det blir sorgligt att läsa om sin egen sorg. Mycket sorgligare än att tänka på den. Jag jobbar ju så mycket på att försöka hitta det härliga i livet men under de veckor nu som intervjuerna pågått har jag flyttat fokus lite och gått lite djupare in i sorgebubblan. Nyttigt tänker jag men ofta visar det sig inte i tårar och nedstämdhet utan i ilska och irritation. Men jag är ju arg. Väldigt arg på sjukdomen som tog Gustav ifrån oss.


10 kommentarer:

Maria sa...

Går det att läsa på nätet?

Moa sa...

Finns den på VK.se någonstans? Annars går jag nog nästan till biblioteket och letar fram den, vill gärna läsa. kram till er

Singelmamman sa...

Den där sorgen. Ilskan. Svårt att bli av med och även handskas med. Du är fantastisk som tar dig tid att berätta.
Kram

Johanna den envisa sa...

Fina bilder vacker text fick jag vakna upp till. Jag blir berörd in i hjärtat. Helt otroligt att du orkar och tar dig tid att berätta. Underbara Anna!

Anonym sa...

Har följt din blogg sedan jan 2010 och återigen när jag läser om er i VK blir jag berörd. Jag har själv en pojke på 12 år. Ville bara säga att din blogg har verkligen fått mig att vakna upp och inse att tiden men mina bar)är dyrbar! Nog för att man har hört det tidigare men din blogg har verkligen berört mig. Kram till dig Anna och tack för att du delar med dig. Tänker ofta på dig och Gustav trots att jag inte känner er. Ni är/var fantastiska båda två som i sorgen orkade hjälpa andra människor //Kram Ulrika

Anonym sa...

Mina barn menar jag..

Torie och Olle sa...

Hej Anna!
Vilken fantastiskt fin artikel om dig, Gustav och familjen! Man blev verkligen berörd.
Vi har ju varit en vecka hos Annika i Västerås och läste inte lördags-VK förrän på måndagen.
Kram från Olle och Torie

karolina sa...

Det var en fantastiskt fin artikel! /karro från gamla barn 3

Anna sa...

Lite sena svar...
Maria och Moa: Tyvärr finns de sk Weekendreportagen att läsa på nätet.
Ni andra: Tack! Erica gjorde verkligen ett bra jobb. Och förstås även jag...

Moa sa...

jag hittade tidningen på biblioteket och läste den där istället, väldigt fin artikel!