tisdag 21 juli 2009

Infektion.

Eller en helt vanlig kväll med cancerhelvetet.

Här i stugan har vi haft en lugn kväll. Gustav spelade dataspel, jag fixade med bilder, läste bloggar och facebookade. Hugo sov antingen i vagnen eller i mormor eller morfars famn. Klara var i stan med Daniel och Johan på jobbet.

Halv elva borstar Gusten tänderna. Jag förbereder mig och Hugo för att gå ut och sova i lillstugan och Gustav kryper ner under täcket i sängen i sitt och Klaras rum. Mysigt med alla gosedjuren. Men mamma, jag tror vi ska ta en temp, säger han. 38, 4 visar den. Vi kollar igen. Jodå. 38,4 och känner sig pigg och inte alls sjuk, bara lite varm. Men jag drack ju varm choklad, försöker han. Hm, tre timmar sen var det och nyss åt han ju glass. Jag ringer avdelningen och meddelar. Dom meddelar tillbaka att det är fullt och att han måste sova på sal 18, den stora, karga extrasalen. Bara för morfar och Gustav att packa med Sigge och den Kanadensiska nallen och täcketofflorna och datorn och åka in för att påbörja en ny antibiotikakur.

Kanske blir det tio nätter på sjukhuset nu med antibiotika var åttonde timme och permis några timmar under dagen. Och ingen shopping på Media Markt i morgon som han sett fram emot. Skit och en massa andra svärord.

Nu är klockan snart tolv, Daniel är med Gustav på sjukhuset och Morfar och Klara på väg hit till stugan.

Min plan att imorgon gå på lokal. Popquiz på TC och en öl eller två. Första gången pubbesök sedan augusti förra året. Hoppas att det kommer att funka.

4 kommentarer:

titti sa...

Hej Anna
Hoppas verkligen att du kommer dig ut och får en stund av normal avkoppling
som du SÅ mycket förtjänar!!
Släppa allt...en stund
En stund av det som vi alla tar för givet,när livet är "normalt"....
Och jag önskar även att Gustavs penicillinkur snabbt tar bort hans infektion så han får må bättre!!!
Det enda jag kan göra är att tänka och önska...


Kram Titti

Åsa sa...

Hej
Jag känner igen mig i så mycket av det du skriver. man svävar mellan hopp o förtvivlan o besvikelsen blir så stor när man inser att infektionen slagit till. Det finns ingen ände på eländet. Vi tänker på Gustav o håller alla tummar inför tiden som komma skall. Jag har försökt att läsa mig till varför Gustav ska transplanteras?
Stor kram//Åsa

Annika G sa...

Transplantationen sker för att Gustav inte svarade tillräckligt bra på ordinarie behandling.
hälsn
Annika

pelletsmaskinen sa...

Bajs och en massa andra svordomar om det blir feber och infektioner och annat extratrams ni inte behöver. /P