fredag 31 juli 2009

157 dagar.

IMORGON ÄR DET FÖRSTA DAGEN SEDAN 24 FEBRUARI SOM GUSTAV INTE BEHÖVER ÅKA TILL SJUKHUSET.

Så konstigt. I onsdags ställde jag den helt galna frågan till Doktor Fin. "Jag förstår att det låter helt vilt att tänka sig men skulle det kunna vara så att vi slipper åka hit för att ta prover nån dag under under nästa vecka?" Hon såg finurlig ut och sa att om trombocytvärderna verkar stabilisera sig före helgen så skulle det kunna vara möjligt att få en helt ledig helg. Hade inte vågat hoppats på det ens.

I vanliga fall när Gustavs värden ser bra ut så har man ju startat en ny cyt på momangen och då är man ju liksom fast på avdelningen dygnet runt. Sen, efter veckan med cyten är ju allt upp och ner och man kan inte räkna med att det går många dagar utan blod-, plasma- eller trombocytpåfyllning, sen kommer infektionen med feber och antibiotika och sen har det oftast bara varit en dag och en natt hemma med kraftigt illamående och sen dags igen för cyt. Aldrig har det funnits tid för återhämtning.

157 dagar.

22 veckor och 3 dagar.

Helt ofattbart. Jag har ju inte varit på sjukhuset exakt varje dag eftersom vi är så många vuxna som delar på tiden. Och jag är less på att vara där. Ni kan ju föreställa er hur det känns för stora, lilla Gustav.

Kanske kommer jag att kunna slappna av i några dagar nu. Till på tisdag då han ska sövas för ett ryggstick. Benmärgen ska kollas på order av Huddinge, dom vill ha ett färskt prov.

I går var det pet scan i Uppsala. Proverna på den röntgen kommer att dröja men vad vi vet påverkas inte transplantationen av svaren. Den senaste skiktröntgen som gjordes visade att tumören var oförändrad. En lång smal grej som troligtvis är ärrvävnad.

3 kommentarer:

Maria sa...

Njut av er lediga dag! Det är ni väl förunnade, heöst Gustav! Barnen får verkligen stå ut med mycket, de är riktiga kämpar!! Hoppas att alla prover kommer att se bra ut, hållar alla tummar. Kram Maria

Anonym sa...

Hej hej!

Gör något riktigt mysigt på er lediga dag. Eller bara slappa i soffan. Älskar att slappa.

Stor kram från Tönsberg / Erica

Anonym sa...

Kära Anna !

Vill säga, att jag känner mycket med dig. Även om det ni går igenom inte är helt lik det vi har gått igenom med våran Linus, så tror jag känslorna kan vara ganska lika..
Skickar dig mycket kärlek och värme och stå-ut humör och styrka och hopp och vila !
Vilken kämpe han är eren Gustav !Det kräver mycket att hålla vid livsmodet under så lång och påfrestande en behandling kan jag tro. Önsker er allt det bästa speciellt under de kommande veckorna, som jag kan förstå kan komma att bli extra tuffa för er.
Vilken underbar liten "godis" ni har fått också !

Kramar från Kirsten och hela
familien.


PS: Behöver ni något vi kan hjälpa till med, så är det bara du höjtar !