tisdag 5 maj 2009

Nya besked.

Hade hela helgen sett fram emot att få veta hur läkarna tänkt sig den närmsta framtiden och tänkte att allt kunde bara bli bättre än hur det har varit under april och maj. Och visst kommer det att bli bättre, planen är ju att tumören ska krympa ännu mer och helt försvinna och att varenda liten tumörcell ska bort. Men vägen dit kommer att bli lite jobbigare än vad jag hade föreställt mig. Planen är att Gustav först ska få två, kanske tre till lika tuffa cytostatikabehandlingar under maj, juni och ev juli och augusti. Jag som hade velat ha honom hemma mer än något annat under sommaren. Förhoppningsvis blir han inte lika sjuk som i april och kommer att orka vara hemma lite mer men en sommar på sal tolv är ju helt klart att vänta.

Nästa steg är strålning av benmärg samt benmärgstransplantation. Först utreds om jag, Daniel eller Klara kan vara passande donatorer och passar inte vi så letar man i ett stort donationsregister. Störst chans att passa som donator har Klara. Transplantation av benmärg görs inte i Umeå utan i Huddinge så en höst i Stockholm med en liten bäbis på Ronald McDonald hus har vi nu att se fram emot. Känns sjukt overkligt. Två eller kanske tre månader kommer vi att vistas där. All denna information fick vi igår och det har varit väldigt tungt för mig att smälta. Ska prata mer med sjuksköterskor och Annika när jag orkar för att få en lite tydligare bild av läget.

Gustav reagerade så klart med tårar- han hade ju också velat höra att det skulle bli en lugnare sommar. Exakt vad som är det tyngsta för honom är svårt att veta men att det mesta är jobbigt är ju lätt att räkna ut. Det jag nu hoppas mest på är som sagt att han ska få må bättre mellan behandlingarna så att han orkar och vill vara hemma mer under sommaren.

Nu ser jag fram emot att sova på sjukhuset första natten på en vecka. Sjukhussängens höjd passar min gravida kropp bättre än den låga sängen hemma när jag måste kissa tre, fyra gånger per natt.

13 kommentarer:

Anonym sa...

stackars gustav =( hälsa hen jättejättejätte mycket, jag tänker på han hela tiiden!!/arvid

Anonym sa...

Jaaa jag hoppas att du börjar må bätre och bättre för varje dag som går =D

// LINNEA L :)

Anonym sa...

Gu så jobbigt ni har det, tänker på er o sänder över kraft från humlevägen Kram

Anonym sa...

Förbaskade skit också :(
Jag finns i registret kanske jag får den äran om inte Klara passar??? Vem vet?
Jag kan komma med pastasallad till Huddinge!! Får ta tjänstledigt ;)
Kram kram L

Anonym sa...

Åh nej....!!
Tänker på er.
Kram. Johanna

Bjorkholm08 sa...

Ja det låter ju riktigt motigt men då kan ju vi som bor i Stockholm också få hjälpa till lite med mathållning och sånt, eller får man Big Mac dygnet runt på det där stället!?

Anna Peppe Elma Svea sa...

Fasen oxå :( Vi som längtar efter att få ha Gustav här bredvid oss. Stor kram från oss

titti sa...

En tung tid har ni framför er..
Det går inte ens att föreställa sig hur ni har det.
Men hoppas att behandlingarna går
bra och att Gustav inte behöver må så dåligt så han emellanåt kan få vara hemma i sommar.
Tänker på er...
Styrkekramar från Titti och Nellie

Elinn sa...

Jag är imponerad över hur bra ni gör det. Särskilt du Gustav, så klart, men även Klara, Anna och Daniel. Jag tänker på er och håller tummarna för att ni ska få njuta av sommaren.

Kram Elinn

Annika och Lasse sa...

Jag har en önskan....att kunna bara för en dag, ta alla er smärta, frustation, ilska, oro, sorg, funderingar samt alla sömnlösa timmar och kissnödighet...men det går inte! jag kan bara stå här bredvid och försöka ge er av min kraft av min tro hopp och kärlek! och hoppas ni får en lugnare tid så småningom, med baby bajs... och utan tumör skit! skickar kraft till er alla och jag finns här om det är något jag kan göra!! ängla kramar Annika Isaksson

Veronica Hultman sa...

Tårarna rullar eftersom jag känner och förstår era känslor kring den jäkla tiden ni har framför er. Men på något sätt finner man styrkan och ni är så tappra - speciellt du Gustav! Precis som de allra flesta är vi många som skulle vilja hjälpa mer än vad vi kan, men våra tankar och "energi" skickar vi till er! Kramar från oss i Skåne

Anonym sa...

kan jag komma och hälsa på nån gång? du kan väl ringa? jag vet att gurra har svårt just nu men sen kanske?
kram.arvid

Anonym sa...

Räcker härmed upp handen och säger att det bara är att ringa om ni behöver testa flera. Saknar dig Gustav och ska försöka komma upp och hälsa på snart;)
Kramar till er alla från Annika