tisdag 4 augusti 2009

Härliga dagar!

Tumören är, vad man kunde se på petscan, inte aktiv!
Inte 100 procent säkert men så gott som...

Vi har haft fyra härliga lediga dagar utan sjukhusbesök. Gustav och Morfar åkte in sent igår kväll för att sova på sjukhuset eftersom sövning och benmärgsprov skulle göras så tidigt.

Gustav är på ett strålande humör och mår jättebra. Förutom lite ont i ryggen efter benmärgsprovet och lite illamående och kräkningar efter sövningen. Just nu ligger han med Hugo och sover i vår säng.

Han har lekt med Elma idag. Det var helt underbart att se att de funnit varann igen. Elma är vår coola granne och hon fyller snart tre. Dom blev bästa vänner förra sommaren och lekte väldigt mycket. "Ussa, Ussa", sa hon. När hon kom hem från sin semester förra sommaren, ropade hon efter honom nedanför balkongen. Under våren och sommaren har Gustav inte alls orkat leka något och hon har nog också tyckt att han sett så annorlunda ut. Men ikväll har de åkt båt i sängen, byggt lego och gömt sig för spöken.

Och vi kan dessutom räkna med (hoppas, hoppas och ta i trä och peppar peppar) att Gustav får må bra till den 17:e då helkroppsstrålningen börjar.

På torsdag morgon flyger jag, Gustav och Hugo till Stockholm. Johan kommer på kvällen. På fredag åker barnen med Daniel till farmor och farfar, dom bor bara två timmar med bil från Stockholm. Underbart för Gustav som längtat så. Klara och Daniel är där nu på en minisemester. Skönt för Klara att komma bort lite från all sjukdom och kräkpåsar och mediciner.

Till helgen ska jag och Johan och Hugo äntligen ha lite semester! Här ska vi bo! Turista i Stockholm. Ska bli spännande, har inte gjort det sen jag var barn även om jag varit mycket där, och till och med bott där. Gustav bodde där till han var ett år och åtta månader, en månad innan han blev storebror.

Jag vill besöka Rosendals trädgård. Äta glass på Nytorget. Gå på allsång på Debaser. Fast det vill nog inte Hugo. Eller snarare de andra gästerna på Debaser. Jag vill gå på Liljevalchs Ikeautställning. Äta hotellfrukost. Kanske både klockan sju och klockan 10. Promenera på Österlånggatan och bara drömma om att köpa de vackra sakerna som säljs där. Vad mer? Tips? Fast framför allt ska vi bara njuta tillsammans av tre lediga dagar och två lediga nätter. Jag ska glädjas åt att Gustav får ha det bra på sitt håll och att jag, så gott det går, kan leva en helg utan cancer.

Imorgon ska vi på möte på Försäkringskassan. Hu. Sen tvätta och packa, rensa lite ogräs, bli klippt och få håret färgat. Säga hej då till vänner. Städa lite hemma. Varför gör man det när man åker bort?? Och varför sparar man allt till sista stund.

3 kommentarer:

Anna sa...

Ja oj vilken glädje det var att se när de satt här och lekte igen! Helt strålande härligt :D Underbart att se att Gustav mår så bra och att han orkar med sånt.

Kanske en båttur ut i Sthlms skärgård när ni är där? Fast det tar ju lite tid förstås...

annika g sa...

Tjohoo!! vad bra allt låter. Jag eller vi kommer gärna till stockholm och går på Rosendal eller så om det passar för er. Annars ses vi på sjukan istället. Puss kram.

Jennie Malou sa...

Hej!

Jag heter Jennie och har just läst igenom en hel del av din blogg. Jag tycker ni är jättemodiga och hoppas verkligen att det går bra för er.

Varma hälsningar
Jennie