lördag 24 april 2010

Trädgårdslycka.


Jag har en förmåga att förtränga och ignorera saker som är jobbiga. Jag somnar ofta ifrån jobbigheter, diskbråcket jag hade i drygt ett år sov jag mig igenom till barnens stora olycka. Sover eller flyr, det är vad jag gör oftast. Nu flyr jag in i trädgårdstankar. Jag planerar bara än så länge eftersom frost och snö fortfarande är ett trist faktum här i norr. Hysteriskt rosa och cerisa pelargoner och gerbera står inomhus och längtar ut till sommaren men glädjer mig med sina glada färger. Mina fröplanteringar växer så det knakar i mitt sovrum. Lite för ljust och lite för varmt har dom det men det brukar fungera fint ändå. Så fort solen tittar fram och värmer lite så börjar jag rensa ogräs. "Jorden läker och helar" som dom visa brukar säga. Eller det var Karin som sa det igår när vi var på trädgårdsmässa och skaffade oss en massa inspiration. Idag är det nästan stormläge och jag vågar nästan inte ta ut mina kungsängsliljor som flyttas mellan altan och förråd. Doftviolen jag köpte på trädgårdmässan får vänta till imorgon med att få ny kruka.


Jag har börjat dagen med frukostmys i sängen och den kommer att avslutas med Jonas Gardells föreställning Trafikplats Glädjen. Fyra tjejer på första raden med biljetter som min snygga lillebror fixat. Och idag hoppas jag på att klara Melodikrysset.

Bilder jag tog på Forslundas trädgårdsmässa.

Nu har jag övertalat Johan att få gästblogga i hans blogg. Har några bilder på Hugo som kryper runt i trädgården som skulle passa bra där.

3 kommentarer:

Singelmamman sa...

Själv är jag nog behäftad med allt annat än gröna fingrar. Tror snarare att jag har blomgift i dem. Och till det ett ointresse. Jag ska nog kolla om jag kan hitta någon Rut med avdrag som vill fixa blommor inne och på balkongen hos mig.

annelie sa...

Jag längtar oxh sjukt mycket efter den riktiga våren då man kan sätta ner nävarna i jorden och rensa, fixa och plantera...
Vad kul med trädgårdsmässa, det har jag faktiskt aldrig varit på, men det kanske blir det åxå.
Stor kram

Anonym sa...

Vad härligt att få trädgårdsnojja! :) Jag fullkomligt ÄLSKAR att få planera och göra fint med växter och blommor och när vårsolen plirar och man helst bara skulle vilja frossa i allt det gröna och sköna så är det en fröjd att gå på mässa och låta inspirationen och lusten att påta i jorden bara skölja över en! Längtar dit! Men jag är långt ifrån blomsterarrangemang just nu. Här har varenda blomma åkt ut, av respekt för svampsporerna i jorden. Inte ens balkongen kommer få några äkta gröningar i år. De får snällt vänta till nästa säsong... :) Lycka till med dina planteringar och njut av violen! :)
Varma kramar
Margita