torsdag 29 april 2010

Semester.

Jag har funderat mycket på det här med semester.

Vi har pengar tack vare Annas andrum (tack!) att åka någonstans, kanske till och med på två semestrar beroende på vad vi väljer att göra. Problemet är tiden, min ovilja att prova något nytt samt Hugo.

Jag vill åka i maj eller juni men då finns ingen längre sammanhållen period som tillåter oss att åka. Johan jobbar sina nätter, vi ska på bröllop, Johans yngsta bror tar studenten och Johan har möten på universitetet då han håller på att slutföra sin uppsats för att få ut sin examen. Detta gör att jag funderat mer och mer på att åka först en kortis på något slags spa en helg och åka senare, om ett år eller två, på en längre resa. Eller så gör vi den längre resan i mörka, trista november. Har ni kanske tips på bra, romantiska weekendresor? Prag, Stockholm, Fjällen, Estland, Norsjö, Rom...

Sen har vi Hugo. Å ena sidan vill vi ju ha med honom men samtidigt blir det inte lika avkopplande att ha honom med på semester. Klaras önskemål behöver vi inte ta hänsyn till då hon först i juni ska till Frankrike med pappa D och till Kreta i september med mormor och morfar. Jag tänker att hon och jag ska åka tillsammans nästa vår eller sommar. Ska jag och Johan åka själva och vara borta typ tre nätter medan Hugo är med mormor och morfar. Var i så fall? Ska vi åka till solen en vecka och hoppas att Hugo är nöjd och glad och somnar snällt i vagnen varje kväll så att vi kan dricka bubbel på balkongen. Ska vi rent av bjuda med en barnflicka... Kanske ska vi åka med några av våra rika vänner (???) så att vi kan turas om att ta hand om barnen. Och var ska vi i så fall åka? Grekland är för dyrt, Bulgarien är för fult och Thailand är för långt.

Sen till det svåraste. Jag är en sån som ogärna ger mig av på äventyr, jag går inte ens gärna på ett nytt café eller en ny affär. Jag har svårt för förändringar och när saker inte blir som jag hoppats på och planerat. Det främmande är jobbigt och jag blir otrygg. Är jag otrygg, blir jag sur och på dåligt humör. Jag vill veta vad jag får. Helst vill jag åka i någon annans exakta fotspår. Fast samtidigt känns ju inte det heller bra...

Det är lite som att man, när man är pank, hittar hur mycket fina kläder och grejor som helst att köpa. När man sedan får pengar finns helt plötsligt inget av intresse. Eller handlar det om att prioriteringen känns extra viktigt då tillfället verkligen ges?

Jag antar att ni som vanligt har en massa kloka råd att ge en vilsen semesterfirare.

18 kommentarer:

Tove sa...

Oh ja, jag älskar ju detta. Det finns så många fantastiska platser. Men ett säkert kort för mysig week-end är ju Paris! Paris i maj, Charles Aznavor i i-poden och jag ger er adressen till Chez Janou - supermysig kvarterskrog med gooood mat och alltid propfullt med härlig blandning av folk och poppis bland parisarna. Kan inte bli bättre:) Eller Barcelona. Fint, fint! Eller Grand Hotel i Mölle, där har jag inte varit själv men har hört att det är toppen. Eller Bohmans i Trosa, Söderköpings Brunn......Listan kan göras lång.
För längre resa kan Kroatien vara ngt. Vet inget om prisläge men god mat, god öl, fantastiskt vackert hav med miljarder små öar, trevligt folk, barnvänlig atmosfär......
Eller varför inte Mali!? Dyrt med biljett men sen är hotel Bucht gratis. Vad och hur ni än väljer hoppas jag att ni får det fint. Stor kram

Anna sa...

Låter som att du Tove får snickra ihop vår semester...

Tove sa...

Det gör jag så gärna! Säg bara till...

Susanne och Samuel sa...

Annas andrum kanske inte alls är någon /tvångsmässig/ resa. Varför resa om man inte har lust/ork?? Semester hemma kanske är mer vilsamt? Annas andrum kanske är att anställa en assistent hemmavid (någon trevlig arbetslös kompis t ex) som lagar mat, plockar undan, bokar tandläkartid, leker med Hugo osv alltmedan själva Anna i godan ro myser med Sambo/goda vänner, får massage, sover, pysslar, guppar i vattnet på IKSU spa....Kanske bubblet smakar bättre på Videvägen än i Grekland?? Hugo behöver inte resa, Klara gör det ändå.
Tja, en liten tanke bara. Annas andrum skall väl vara det som Anna behöver, inte nödvändigtvis vad andra tycker är kul? Resor kan både ge och ta energi.

Hälsn Susanne

gotteochvi♥ GRAVID IGEN! sa...

åk till brasilien! det slår thailand och alla andra turisttäta ställen just nu!

Malin sa...

Sätt er på flyget till Florens och bo några dagar på detta stället (Vi ska själv dit om 3 veckor på bröllopsresa). En underbar vingård på 5 hektar där ni kan bada i poolen, gå på picnic med en flaska vin och lite brieost eller bara sitta i solen och låta själen sakta läka.

www.villailparadisino.it/

Vi stannar en vecka (blev 11 000 för flyg plus boende) men de är flexibla och man betalar per natt, så om ni vill kan ni bo där över en helg.

Lycka till!
/Malin

Vincents pappa Johan sa...

Kör vidare på italien spåret, ta ryanair fråmn sthlm till Venedig, ni kommer undan billigt på resan å kan ta ett lite dyrare hotellrum där nere. Där behöver man inte vara äventyrlig och leta sevärdheter, hela stan e ju unik å otroligt vacker :)

Hanna sa...

För under tusen kronor kommer man från umeå-köpenhamn med norwegian. Sedan kan man bo på lyxigt hotell, dricka vin, vandra runt, gå på museum, åka båt och ta det lugnt. Nära nog för att det inte ska kunna gå för fel och ändå lite exotiskt och nytt.

http://www.norwegian.se/flyg/valj-flyvning/?D_City=UME&A_City=CPH&D_SelectedDay=07&D_Day=07&D_Month=201006&R_SelectedDay=10&R_Day=10&R_Month=201006&dFare=788&rFare=1093&AgreementCodeFK=-1&CurrencyCode=SEK&rnd=16016&processid=16016

Anonym sa...

Jag skulle åka till Budapest. Var där en helg i maj förra året och det var verkligen härligt! Vi passade på att gå på flera bda vilket var speciellt och mycket avkopplande. Vi solade och badade utomus, vi turistade, shoppade och åt mysiga middagar.
Jag var tveksam till en början mot Budapest men när jag väl kom dit så blev jag överförtjust och vill gärna åka tillbaka. Lagom stort dessutom.

/ Ulrika

Anonym sa...

Om man gillaröl -åk till Prag! Fantastiskt vacker stad och lite lagom mycket att se eller bara vandra i de vackra gamla gränderna.
Gillar man orienten ska man absolut åka till Istanbul -en dörr mot annorlunda spännande härlig kultur. Och så är dety förhoppningsvis varmt ochskönt där också och lagom långt att fluga för en lång-weekend.
Annars är ju Paris alltid underbart särskilt så här på våren!
Om man vill stanna i Sverige hade jag åkt till Halmstad spa, ätit fantastisk buffe tre gånger om dagen, vandrat längs stranden och låtit nån ge mig massage och spa-behandlingar i flera dagar.
Hoppas att du hittar nått som passar DIG att gör för dina andrums pengar. Till sist är det ändå du som vet vad du gillar och kanske mår lite lite bättre av...
Stora, Starka, Styrkekramar från mia (som följt er ett tag nu men inte skrivit förut).

Anonym sa...

Ska ni åka på semesterresa så kan jag rekommendera Teneriffa. Vi kom hem för en dryg vecka sedan. Bodde i Playa de los Americas, Sunwing Resort. Väldigt fint hotell och bra för barnen. Res med några vänner som också har barn så kan ni ju hjälpas åt.

Om ni ska på spa någonstans så finns det ju Tylösand eller Båstad.

Hoppas ni hittar någonstans att åka! Tänker på er!
Kram Elin A

din tvillingsmössa sa...

Jag tycker faktisk att vi alla skänka en slant till till Annas andrum så att fina, starka, trötta, lessna, glada, körkortslösa Anna kan ta sig runt om i Umeå till fina ställen med taxi och att hon kan spara pengarna till resan när hon är redo, vad tycker ni?
Jag ska snart få min första lön efter flera år och lite frihet till Anna blir det!

Pernilla sa...

Förstår tanken med att det blir svårt att bestämma sig väl möjligheter finns att göra något. En risk att det känns kravfullt bara för att... Och glöm inte att det är fullt möjligt att göra av med pengen på typ godis, kläder eller mjölk för det. Kanske borde du ge dig själv ett förbud att berätta eller redovisa vad du gör för pengarna. Kram till er, Anna!

Omentjej sa...

Prag är fantastiskt vackert, världens vackraste stad tror jag, och väldigt lätt att vara i. Perfekt för en weekend.
Annars är ju London världens trevligaste resmål och nu är det relativt billigt där.

För en längre resa har jag hört att Kroatien ska vara billigt och bra. Vill ni resa utan ett enda bekymmer ska ni såklart resa all-inclusive så behöver ni inte göra annat än sola, bada, sova, äta.

Hoppas ni kommer på något bra och kan njuta ordentligt. Hugo lämnar ni hos bra barnvakt tycker jag. Kram!

Anna Suchomel sa...

Kan varmt rekommendera Curaçao i november. Det är helt klart min bästa semesterdestination hittills. Kolla gärna in bilder och film på min hemsida: www.suchomel.se

Kram Anna

Anonym sa...

Vitemölla på österlen: http://www.badhotell.com/

TaxiÅsa kan ta er dit från Malmö/Köpenhamn.

Kram Wallinskan

Ina sa...

Jag kommer från Norsjö, och måste tyvärr säga att de är inte mycket att se för världen :P
Världens längsta linbana är ungefär de som finns att se, och de är en lång åktur där man ser ungefär: träd, träd, träd, en sten, träd, träd.

Men jag är nyligen hemkommen från paris för andra gången och det rekomenerar jag starkt.
Hörde att någon redan var inne på de, bra de.

Samtidigt håller jag med Susanne, de behöver ju inte vara en resa heller, om de bara känns jobbigt.

Jag hoppas de löser sig för dig i alla fall och önskar dig det bästa. Det tycker jag du är värd.

tatjana sa...

Anna, om du bara vill fara en lite bit, åk då till Trysunda en underbar härlig liten ö,där har jag varit många somrar.I höstas var jag o gubben i Egypten Sarm El Sheik och det var helt underbart.Massor med sol. god mat och verkligt trevliga människor och väldigt lite shopping.Korallrev med snorkling.Ett hett tips o då orkar men med mörkret bättre efter resan.Varm kram Tatjanar