tisdag 13 juli 2010

Diggiloo.

I morgon åker jag och Klara med Mamma och Pappa till Lycksele för att hjälpa Barncancerföreningen Norra att samla in pengar. Diggiloo samarbetar med Barncancerfonden och vi ska gå runt med bössor. Det känns som en trevlig utflykt och jag hoppas på bra väder och att ni som är där skänker massor av pengar. Eller att ni åtminstone är trevliga...

Barncancerföreningarna arbetar med aktiviteter på sjukhusen, ett jätteviktigt arbete måste jag säga. I Umeå kommer clowner till avdelningen en gång i veckan, man har målning med utbildad bildpedagog en dag i veckan, massage en dag för inneliggande föräldrar och varje onsdag kväll bjuder man på fika på avdelningen. Föreningen ordnar sommaraktiviteter för de sjuka barnen och läger för syskon. Föreningen har en stuga i fjällen man får låna och dom har även lägenheter för anhöriga i anslutning till sjukhuset i Umeå.

En superviktig förening helt enkelt! Så om du ser bössor på sjukhuskiosken, Ica Kvantum eller på din lilla kiosk runt hörnet så vet du att din peng bidrar till något fint för cancersjuka barn och deras föräldrar. Utan att mycket pengar går till administration och löner.

5 kommentarer:

http://catiiis.blogg.se sa...

Sant! Varje liten krona är viktig!!
Hoppas det går bra imorgon!!

kram!!

Camilla sa...

Synd vi inte bor närmre er, då hade jag gärna hjälpt till. Våran barncancerförening verkar inte vara riktigt lika aktiv som eran. Jag vill så gärna göra något mer för att hjälpa barncancerföreningen/fonden, än att skänka pengar som vi gör, men jag vet inte vad...Hoppas att det gick bra för er idag!

Anonym sa...

Du måste vara helt unik, hur orkar du med allt. /Kram Kerstin

annelie sa...

Jag hoppas att det går riktigt bra för er och att alla som ser dessa bössor kommer ihåg hur viktigt det här är. Hoppas att ni får en underbar dag och att solen får lysa på er.
Lycka till.

Singelmamman sa...

Hoppas att ni träffar trevliga och givmilda personer och samtidigt själva får en trevlig utflykt!