måndag 12 juli 2010

Veckorapport för er som undrar...

Det går lite trögt i mitt bloggande nu. Har ingen bra ordning på tankarna och det är svårt att formulera hur det känns. Kanske har jag liksom de flesta bloggarna jag följer så mycket annat att göra än att blogga bra, det är ju trots allt sommarlov. Eller semester som man säger om man är vuxen.

Jag tänker mer på Gustav än vad jag gjort sedan februari. Jag är mer ledsen över att han inte är med när vi gör olika saker och jag saknar honom mer för varje dag, tror jag.

Under veckan som gått har jag i alla fall gjort en del skojiga saker, förutom att måla, måla, måla och måla.

 Middag med vänner när vi var 
hemma en dag för att vattna och tvätta.


Pyssel, sommardrinkar, god mat och massor av vin 
i trevligt sällskap av Annelie och Karin.

Hugo leker med Mormor och Klara 
 hela dagarna när vi renoverar.

På kvällarna brukar Hugo snacka med Morfar
om viktiga saker samt gå på långa promenader.

 Hugo hjälper till att räkna när väggen ska sågas till.

Också fixar han rätt mycket med släpvagnen.

Hugo sopar också. Sopar mycket gör
han, precis som sin storebror gjorde när han var i samma ålder.

Klara slappar i poolen, läser böcker och löser korsord 
när hon inte leker med sin lillebror.

Vi har nästan målat färdigt och satt upp ungefär hälften av tapetunderlaget (väggarna är så ojämna att vi var tvungna att göra så). Kaklet sitter på plats och även fogen. Kylskåpet fick vi bära ut eftersom det var så gammalt och trasigt så nu måste morfar bygga lite innan vi kan börja tapetsera på riktigt. Jag har broderat rät mycket på Mariobroderiet samt läst ut "När livet stannar" av Malin Sävstam. Den är skriven av en kvinna som var med om Tsunamin och förlorade sin man och två av sina tre barn. Den var verkligen jättebra och jag kan känna igen mycket av det hon skriver. Jag tackar Petra, min granne som lånade ut den till mig. Läs den om ni inte gjort det. I går började jag på en till bok som vi har i uppgift att läsa inför kursen jag ska börja i september, Rosa elefanter av Karin Brunk Holmqvist. Än så länge är den också jättebra, en riktigt feelgood-bok som passa bra att läsa i hängmattan eller på stranden. Jag verkar ha hittat läskoncentrationen och det känns härligt!


4 kommentarer:

Sara sa...

Sorgen följer inga regler och kan inte klockan. Vissa dagar är sorgen alltför kännbar och smärtar så att man måste skrika rakt ut. Andra dagar går sorgen lättare att leva med. Då klarar man av att andas utan att det gör ont.

Sorgen berättar för oss att vi förlorat någon som vi älskar. Jag säger älskar för kärleken dör inte med vår älskade. Kärleken är starkare än döden. Kärleken lever för evigt.

Singelmamman sa...

Saras kommentar gör min överflödig. Tänkte bara säga att Malin Sävstam sommarpratade härom dagen, men det vet du kanske redan.

Lisa sa...

Karin Brunk Holmqvist har skrivit flera mågott-böcker som jag kan tipsa om: Potensgivarna, Rapsbaggarna, Villa Bonita, Sirila äldre gentlemän sökes mm. Malin Sävstam var jag och lyssnade på för någon vecka sen när hon pratade om det som hänt henne och hur hon har kommit vidare. Mycket gripande och berörande, precis som hennes bok. Hon sommarpratade för två eller tre år sen när hennes bok kom ut - inte i år.

Lisa sa...

åhh smörkrämen!!