lördag 3 juli 2010

Inköp till CAST.

Kom på att jag glömt att berätta något roligt!

För pengarna ni skänkte till Dodaj fixar, handlar man nu på El-giganten i dessa dagar. Det mesta till avdelning B87 (CAST) men vårdavdelning B78 kommer också att få nya tv-apparater och några nya PS3 konsoller med spel.

Det som köps in är:
Samsung 40" LCD-TV med väggfästen, 12 st
Acer Aspire bärbara datorer, 2 st
Play station 3 (funkar även som DVD) med trådlösa kontroller, 14 st
X-box 360, 1 st
Nintendo Wii, 1st

El-giganten skänker dessutom några extra tillbehör till Wii samt några spel till PS 3.

Och nedan följer det som skänktes tack vare 
Blog´em up: 

PAN Vision – Skänker ett paket med spel och filmer
Microsoft Sverige – Skänker två stycken Xbox 360-konsoler samt spel
Nordisk Film – Skänker en Playstation 3 med handkontroller, Playstation Eye-kamera, Buzzers, trådlösa Singstar-mikrofoner och fem stycken spel
Activision – Skänker ett paket med spel
Megastore.se – Skänker ett paket med 10 stycken spel.
Bergsala - Skänker en Wii-konsol med tillbehör.
Gamestop – Skänker två stycken Buzz Blisterpacks (med 4 buzzers), ett Singstar Blisterpack (med två mikrofoner) och sju stycken Buzz- och Singstar-spel till PS2. Dessutom 5 stycken Playstation 3-spel, 1 Xbox 360-spel och 11 stycken pc-pel för alla åldrar.
TeliaSonera Sverige – Skänker 10 Playstation 3-spel, 11 Xbox 360-spel, 2 Xbox-spel, 2, Playstation 2-spel, 12 blue-ray-filmer, en bilratt och ett 12 månaders Live-abonnemang.

Till detta alla spel och konsoller som privatpersoner skickat in.

Utan Jeanettes mail till Olle Björk, alla era facebooklänkar, Underbara Claras inlägg och Britt-Marie Svahn, Anders Nordkvists och Max Lindfors engegemang i inköpen kanske detta inte skulle varit möjligt. Och självklart inte heller utan alla bidrag från givmilda människor som tillsammans skänkte mer än 146 000 till Dodaj fixar.

Vad ska man säga? Tack!

( Ni som spenderat tid på sjukhus med sjuka barn förstår hur värdefullt detta är. Till er som inte förstår och tycker att detta är märkligt spenderade pengar kan jag bara säga att jag verkligen av hela mitt hjärta hoppas att ni aldrig behöver uppleva något som gör att ni kommer att förstå.)

 Eget X-box på CAST som vi fick av Johans bror Jimmy.
Funkar jättebra som tidsfördriv när man har 
blåsor i hela munnen och halsen.

 Hälften av Rock Band (som vi släpade från Umeå)  
på B78.
Funkar jättebra som tidsfördriv när man har 
jätteont av bältros och mår illa och har svåra diaréer.

13 kommentarer:

Anna HL sa...

Åh så bra grejer för familjer i behov av förströelse... Kram Anna HL

Camilla sa...

Men så bra!!! I Uppsala där vi tillbringade mycket tid fanns ju platt-tv och playstation på barnonkologen, men på E-tuna sjukhus fanns bara gamla tv-och-videoapparater, så vi släpade ofta både våran lilla tv och tv-spel, när Anton låg inne. Dagarna blir väldigt långa när man inte orkar göra så mycket annat. Jag förstår till fullo hur värdefullt det är och absolut på en avd. där man blir kvar så väldigt länge som på CAST...

Maria sa...

Så fantastiskt!! Detta behöver verkligen barnen, dagarn är så långa och tråkiga....helst när man ligger isolerad och inte får lämna rummet! Bra kämpat alla ni som bidragit till detta!!!!

Bjorkholm08 sa...

Helt fantastiskt!! Vad glad jag blir att det löste sig och pengarna gick dit Gustav ville. Känns bra att vara med på ett litet (mycket litet) hörn och jag hoppas att jag aldrig behöver använda dem. Puss och kram!

Lotta sa...

Jag vet hur otroligt värdefullt detta är. Helt fantastiskt!

Kram Lotta

Sofia, mamma till Eddie sa...

Åh vilken glädjande nyhet! blev riktigt glad av att läsa det här! Ni är underbara <3

Sarah sa...

Tokig har jag blivit av all denna sjukhustid, förmodligen hade jag blivit än tokigare om film och spel inte uppfunnits och funnits. Viktigare än viktigast för de sjuka barnen, syskonen och de slutkörda föräldrarna.
Kram till dig Anna, du är en modig en.

Anonym sa...

Helt fantastiskt att det kommer till det ändamål som det var önskat, vi vet som varit där att det underlättar för alla. /Kerstin med Simon som blev transplanterad.

Lisa sa...

Så fantastiskt!!! Vilken glädje dessa saker kommer att skänka de barn (och föräldrar som får se sina barn glädjas) som vistas på avdelningarna och som kämpar så.

HURRA!! Tänk vad en liten kille kan åstadkomma. SÅ imponerande!

Kram Lisa

A&T sa...

Äntligen!
Nu sommaren 2010 är det enligt ryktet väldigt, väldigt många barn som ska göra SCT på CAST, så det blir många barn som direkt får det litet uthärdligare tack vare Dodaj!

Jag hoppas att ingen tycker att det är märkligt. Som du skriver så är det i sådana fall de som inte kan förstå.
Ni är fantastiska <3

Kram Anna

Johan ( vincents pappa) sa...

Ojojoj vilken höjdare dodaj fixar blev :) HELT OTROLIGT !! Får tårar i ögonen och ett leende på läpparna. Oerhört viktiga saker ni har fixat, vi vet.....

Anonym sa...

Magi! /P

Anonym sa...

Helt underbart att det blev av. Det behövdes verkligen lite grejer på CAST (även om vi blev bortskämda med fikabröd och annat gott). Vi släpade dit hur mycket grejer som helst för att få tiden att gå.
Hoppas att alla som får ta del av grejerna blir glada och nöjda.
Kramar från Marie, mamma till Filip som också varit på CAST.