tisdag 31 augusti 2010

Hopp.

Nu blir det roligt!

För ett år sedan började jag följa en blogg som heter Jag Blommar. Jag tycker mycket om att följa Marias liv i hennes mysiga hem och se hur hennes skapande växer fram. Jag tror att jag tycker om att läsa bloggen mycket för att hon liksom lever min dröm. Dessutom blir jag väldigt inspirerad av henne.

Nåväl. Hon har en hemsida där hon säljer massor av vackra saker; konst och hantverk. Hennes företag och märke heter Jag blommar, precis som bloggen. Där säljer hon sina härliga Räddisar. Så här skriver hon om dom:

"Ett litet unikt djur för vuxna och barn.
Djuret vill att du ska viska dina rädslor i dess öra, allt vill den höra…
När du viskat klart behöver du inte vara rädd längre, djuret tar hand om alla rädslor." 
 
Jag mailade Maria och frågade om hon kunde skänka en Räddis till mina bloggläsare. Hon sydde en Räddis speciellt för ändamålet och gav den namnet Hopp.


Vem vill du ge en Räddis? Behöver du själv viska lite med Hopp så att han tar hand om dina rädslor? Lämna en kommentar där du beskriver varför just du eller din vän behöver Hopp, så väljer vi ett hem till honom på min födelsedag den 7 september, 
det passar väl bra!

14 kommentarer:

Mrs G sa...

Hej Anna! Jag håller i en insamling till Barncancerfonden för en flicka som heter Ebba. Hon är dotter till en av mina kollegor. Ebba drabbades av leukemi tidigare i år och har en lång resa av behandlingar framför sig. Jag skulle väldigt gärna vilja ge Ebba något men har aldrig riktigt kommit på vad det skulle vara, förrän nu. Räddisen Hopp är exakt vad hon skulle behöva på sin resa. Kram Åsa! Läs gärna om Krigarprinsessan Ebba här: http://www.barncancerfonden.se/6184

Mocki sa...

Hej!
Min dotter som insjuknat i anorexi skulle behöva någon att viska om sina rädslor med. Och varför inte låna den till sin mamma som skriver här :). Solig höst!

Anna sa...

Ja, just det! Ni får gärna maila er adress till mig.
annasanatomi@gmail.com

Cattis sa...

Jag vill ge Räddis till min finaste systerdotter som fick diabetes för ett år sedan! Hon är SÅ himla duktig och har nu börjat på förskoleklassen där hon nästan inte känner någon, vare sig barn eller fröknar..

Tycker hon behöver en liten vän att krama!

Iza sa...

Jag skulle vilja lämna den till min kusin som behöver en kompis att krama och prata med efter att hennes lillebror på 9 år förolyckades för 3 veckor sedan! Att kunna berätta för någon som bara lyssnar är toppen gosedjur, nalle eller kompis!

Du skriver så klokt!
Kram Iza

Lotten sa...

Jag skulle vilja ge en Räddis till min vänninna som precis tagit sig ur ett destruktivt förhållande. Hon skulle aldrig erkänna det för någon men jag tror att hon behöver en Räddis!

Esbe sa...

Jag skulle vilja ge denna till en vän som under många år har kämpat med depressioner och bär på tunga och svåra minnen. Hon tror inte på framtiden, men hon vill tro på framtiden - så vad vore bättre och finare än att ge henne Hopp?

Henrietta sa...

Jag skulle vilja vinna en egen räddis som jag kan viska hemlisar till, jag gillar verkligen idén med räddisar för vuxna.

lskf sa...

Articles are meaningful, and your blog is nice!

malin sa...

tack för en underbar blogg som fick mig att stanna upp och tänka över livet! jag ska bli bättre på att inte ta allt för givet, alla dagar är nya dagar och fylla dessa dagar med glädje.
Tusen tack och stor bloggkram!!

Anonym sa...

Jag skulle vilja ge räddisen Hopp till Anton 8 som fick lymfom för ett år sedan. Han och hans familj kämpar verkligen på med cyto och senkomplikationer. Men framför allt kämpar han med att "komma tillbaka".

Vilken otroligt fin idé

Ps jag får en otrolig styrka av din blogg. Kram Anna

Anonym sa...

Jag har en nära vän, som har tagit sig ur ett destruktivt förhållande efter 35 år, samt en dotter som har fått diagnosen asberger och ytterligare en dotter med ätstörningar, hon skulle behöva en Räddis att dela sina innersta tankar med!
Sandra

Annelie sa...

Om jag fick välja ut en som skulle få "vinna" Hopp så är det min mamma, S Mormor som saknar S mer än någon annan och verkligen behöver en räddis att viska med på nätterna. Ingen annan har ställt upp på samma sätt för S och hennes syskon undertiden S var sjuk. Bättre mormor/mamma får man leta efter.
Hon vet inte om att hon behöver den, men jag har sett hennes tårar och tror att även vuxna kan behöva en räddis att prata med.

Catrine Wiktorsson sa...

Jag skulle vilja ge räddisen till min son Razmus som tyvärr har fått diagnoserna Ulcerös Colit och Skleroserande kolangit ( bägge autoimmuna sjukdomar varav den senare en kronisk sjukdom i levern). Min tappre lille son som bara är tretton år försöker hålla modet vid liv så gott han kan men det är inte alltid lätt. Äta mediciner morgon och kväll samt att dricka näringsdrycker är " inte normalt" som han säger... Han skulle behöva en räddis att viska till när det är som jobbigast.