söndag 29 november 2009

Efterfestenångest.

Basaren är över. Grodorna bor hos Maja och Astrid. Var deras rosa kompis hamnade vet jag inte. Det var skönt att ha något roligt att tänka på, något att se fram emot och arbeta med. Nu när det är förbi så känns det tomt och ångesten kryper fram. Undrar vad jag ska fokusera på nu?

Imorgon ska Gustav till plastikkirurgen. Hans gamla cvk-infart vill inte läka och det ser rätt illa ut. Jag drömmer mardrömmar om att den växer och blir större. Vi är på sjukhuset varannan dag för att lägga om såret och det börjar bli rätt tröttsamt nu. Det är ju inte det roligast stället att hänga på om man får välja liksom...

Annars ser Gustavs vardag ut som följer.
Må: Provtagning på barn 3.
Ti: Vanlig skola i skolan en timme.
On: Sjukhusskola en timme.
To: Sjukhusskola en timme.
Fr: Vanlig skola i skolan en timme.

Sjåigt värre.

Däremellan blir det broderi och film och dator och blogg och matlagning. Gustav är en mästare på att göra kalla såser! Jag har börjat ställa små vardagskrav på honom som att plocka undan disk och hänga in sina kläder i garderoben. Innan sjuktiden var han duktig på att hjälpa till, gå ut med sopor och tömma diskmaskinen var hans uppgifter. Ska nog införa det igen efter jul.

Klara bär ut soporna ibland. Annars dansar hon. Hela tiden. När hon inte dansar, pratar hon om dans. Hon dansar för Hugo som älskar att titta på, hon koreograferar och lär Maja att dansa och hon fixar med kläder inför dansuppvisningen .

Hugo sover hos mormor och morfar igen. Han är den mysigaste bäbisen i världen men det är rätt skönt att få sova oavbrutet en hel natt.

Själv ska jag försöka skaffa energi till att göra lite adventsfint.

4 kommentarer:

Gurra G sa...

Vart tog den där energin vägen mamma?

Anonym sa...

Grodan var underbar! Träffade Maja när hon just inhandlat den; en lycklig grodägarinna.Hedvig köpte goda marshmallows som ni gjort....vilken energi!
Vad roligt att Gustav kan komma till skolan en stund...lite vardag...
All kraft fortsätter vi att önska er!
Annica S med familj

Kirsten sa...

Ville bara skicka en kram..!

Anna sa...

Tack Kirsten och Annica. Kram.