tisdag 8 december 2009

Fira Lilla Bubbel som fyller 6 månader!
Grattis till oss som haft honom i vår familj ett helt halvår!
I present vill Hugo att ni sätter in en tjuga på Barncancerfonden.
Till Dodaj fixar.

Om man tänker såhär. Tjugo kronor är typ rålite. Men varje dag är det ungfär 300 olika personer som läser min blogg. 300 gånger 20.... 6000 kronor. Och det är ju råmycket. Plus lika att det tillkommer fler nästa dag. Kanske 1000 olika personer på en vecka brukar det vara. 20 000 kronor. Ännu mer. King! Och tack.

4 kommentarer:

Kirsten sa...

Jepp ! Jag har också räknat lite..
Med 25.000 kr per kvartal så är målet på 100.000 kr till september realistisk. Så vist ska det stå 25.000 innan jul ;-)

Max sa...

Hej! Det verkar ju gå framåt med blodvärdena dvs Hb stabilt och trombocyter upp.

När det gäller att trappa ut kortisonet kommer jag ihåg att vi fick ta rejäla konflikter med läkarna eftersom det var en ny varje gång. Under den här perioden lärde jag mig några saker. Det finns 2.5 mg som kan delas och då kan man trappa ut 1.25 mg ungefär var tredje/fjärde dag. Sen kan man även sänka med 0.625 dvs ta en halv tablett varannan dag. Läkarna är rädda för gränsen när kroppen måste börja tillverka kortison själv, trappar man ut för fort kan det bli en brist.

Sen är jag mest nyfiken:
Du har tidigare nämnt när både Prograf och kortison sattes in men nu dök det upp ytterligare en variant "Rapamun". När och varför sattes denna medicin in? Uppenbarligen har de ju plötsligen velat göra sig av med den eftersom de satte ut den.

Max

Zachrissons sa...

Grattis lilla BUbbel! Du är en jordbo.
En tjuga till b-fonden med det samma.
Tack och hej leverpastej.

Anna sa...

Max.
Rapamune är även den en immunhämmare. Tar man Sandimun, tar man bara den, i studien vi deltar i, tar man båda. Man vill ju sätta ut båda succesivt, hade börjat med utsättningen av Rapamunet före man såg de förhöjda blodfetterna och tog bara bort det helt fem dagar före planerat.Vi har ju sån tur i Umeå att vi fått träffa samma läkare alla gånger utom i måndags, men även då fick vi träffa henne lite senare. En som jag känner stort förtroende för och som har nära kontakt med professor J varje vecka. Kortisonet trappas just nu ut med 2,5 mg i veckan och det funkar bra vad jag kan se. Hälsa Anna.