tisdag 15 december 2009

Plastgran.

Nu är granen klädd. En ful, gles plastig historia jag ärvde av min mormor när hon flyttade till demenshemmet och som jag lämnade till Daniel när vi skilde oss. Den är så äckligt jämn och perfekt och saknar all charm. Men det känns ändå skönt att slippa alla barr. Och att komma ihåg att vattna. Och alla småkryp som bor i den. Jag tycker ju trots allt att naturen ska stanna i naturen och inte komma på besök i radhusidyllen. Jag brukar bara ha granen mellan dagen före julafton och dagen efter nyårsdagen. Sen är jag less. Vi får se hur länge den får stå i år, nu när vi inte kunde bärga oss.

Men framför allt är jag glad att vi får klä granen tillsammans. Då får det gärna vara den fulaste granen i hela världen vi klär.


2 kommentarer:

Zachrissons sa...

Den är en riktig fining i all sin plastighet. Glöm inte att du slipper alla äckliga små djurkvalster och annan levande skit som kanske liftat med in, en bonus liksom.
Ha en kul dag på staaaan!

annelie sa...

Jag förstår vad du menar, granar i all ära, men spelar det egentligen någon roll hur den ser ut, om den är plastig, barrig, kal, tät underbar eller vidrig, så länge man får klä den Tillsammans, med stort T.
Du har en fantastisk förmåga att förmedla dina tankar och känslor i skrift, grät när jag läste inlägget om besöket på öppna förskolan... Livet ÄR inte rättvist hur mycket man än kunde önska det...
Jag önskar er en frisk, så frisk det nu kan bli,helg och jul. Mys och ta hand om varrandra.
Kram kram