måndag 11 januari 2010

Vad trodde jag?

Skrev jag igår nåt om att vi var typ som en vanlig familj?? Tillåt mig småle. Sen när?

Jag hade sett fram emot ensamtid i hemmet och framför allt att slippa åka till sjukhuset. Men när jag gjorde den planen tänkte jag inte på att Johan har ett mycket oberäkneligt jobb som inte alltid garanterar att han kan gå hem när han slutar. Han blev kvar till två fast han slutade åtta. Då hämtade han Hugo som varit med Mormor och Morfar.

Gustav sov till elva och vaknade med halsont. Vill inte att han ska bli sjuk även om det inte skulle vara en katastrof. Vi missade tiden på sjukhuset eftersom dom ska ta koncentration på immunhämmaren och måste komma imorgon istället.

Jag klev upp sju med Klara och drack kaffe, läste morgontidningen och satte igång med pärlplatteprojektet och det var då jag fick veta att Johan skulle bli sen. Jag sa strängt till mig själv att det är helt ok att saker inte blir som man tänkt. Det fick jag säga många gånger. Såhär blev min dag. 

obs. tiderna som följer är cirkatider.

8.45 Ringer barn 3 och meddelar att vi blir sena. Ber en sköterska ringa upp om det är problem.

9.47 Ringer ett samtal om färdtjänsten. (obs. inte cirkatid)

09.55 ringer Huddinge. Vi ska dit på fredag och har fortfarande inte fått någon kallelse. Jag ville även veta en sak angående sövningen så att vi kan beställa tåg. Sköterskan tycker det låter märkligt att G måste sövas för ett sånt prov man ska ta. Det behövs bara tas ett vanligt blodprov för det. Hon säger att hon måste prata med prof. J om det och ber att få ringa upp.

10.05  Ringer avdelningen för att be A boka tågbiljetter till mig och G. Jag vill boka i tid så att inte sovvagnsbiljetterna är slut (som förra gången) så att Gustav måste flyga. Hon är inte där.

10.45 Blir uppringd av mottagningssköterskan och blir informerad om att vi måste komma imorgon eftersom det blivit försent idag. Jag berättar att Gustav har ont i halsen och känner sig hängig.

11. 05 Ringer A igen. Inte där.

11.45 blir jag uppringd av sköterskan från Huddinge. Hon ber om ursäkt för att det tar tid och säger att dom inte glömt mig. Dom har bett Umeå faxa journalen för att kolla varför jag blivit felaktigt informerad om att Gustav ska sövas. Dom vill kolla vad som egentligen ska göras på fredag. Hm.

12.00 Jag blir uppringd av dr H. Han vill kolla hur det är med G samt säga att vi ska komma imorgon för att ta takrolimuskonc. Jag tror att han ringer ang fredagen.

12.30 Jag ringer Barn 3. Äntligen. A är på plats och ringer reseservice för att boka resa.

14.30 Reseservice ringer mig och dubbelkollar tåg och taxi. Ska maila info samt skicka biljett. Min adress? Jo, den stämmer.

16.42 ringer prof J. Ingen sövning på fredag, bara vanligt blodprov. Tur eftersom hemresan är bokad redan.

Så. Det var min "lediga dag". Inte konstigt att jag är lättstressad och inte ens får ro att sy ett simpelt örngott. Jag tar mig liksom inte för saker. Sortera plastpärlor är vad som funkar en sån här dag mellan alla samtal. Och ett rörigt pärlplattekonstverk. Ska köpa fler gröna pärlor imorgon...


8 kommentarer:

tess sa...

Tänker ofta att vi inte är en vanlig familj heller... men va är egentligen vanlig? Vem bestämmer de?? Jo jag vet många av oss har lite annat i familjen som itne de flesta har men vi är nog rätt vanliga på vårt sätt ändå.

//Tess

Annelie sa...

Även om jag inte saknar de dagar ddu så otroligt bra sätter ord på så önskar jag såå att vi fortfarande hade dem kvar.
Kram på dig

Zachrissons sa...

Tack för ett mysigt stadsbesök fina ovanliga Anna och Gusten.

Max sa...

Jo man brukar ju få hålla reda på saker själv. Det var ju smart att ringa Huddinge direkt så att ni kunde reda ut problemet. Vad är det för prov Gustav ska göra, chimärism? Sövning är ju bra om det gäller märgen men behövs ju inte om det ska göras i blodet.

De har lite dålig koll på öppettiderna på fredagar så här får du en boll till att hålla reda på:

"EDTA-blod, barn minst 2mL, vuxna minst 5-10mL.

Benmärg, barn minst 1mL, vuxna minst 3mL i EDTA-rör. Benmärgsprov får anlända till lab senast 13:00 på fredagar, så undvik provtagning på fredagar om provet skickas med post eller extern transport."

Max

Kirsten sa...

Been there, done that ! Det är lika bra, man öppnar ett riktigt kontor och anställar folk..

PS: Får jag komma och sortera pärlor nån dag ?

Annika G sa...

Fullt upp, men jag misstänker att du ändå börjar bli lite understimulerad där hemma. Lite som en hemmafru med travar med disk, som fylls på hela tiden. Plus oro och allt det där.
Vardag med jobb kan ju vara lite stressigt och tröttsamt, men också utvecklande och kul. Hoppas du snart är tillbaka där.
Frans lägger sig och illskriker "jag vill inte hem"(länge, högljutt och intensivt) varje dag på dagis, personalen påstår att han är viljestark (dvs lite jobbig), undrar vem han brås på??
Kram puss

Camilla sa...

Oj, vad mycket telefonsamtal! Jag höll på idag på förmiddan och ringde om saker som rör Antons sjukdom plus att vi hade lite annat inplanerat,sen var jag helt slut. Du har ju dessutom en bebis också och då är det i vanliga fall svårt att hinna med tillvaron ändå. Vilket fint och gripande bildspel på Gustav! Är det något man kan rösta på? Hoppas ni får det lugnare snart! Kram Camilla.

A&T sa...

Hade börjat en kommentar som försvann.
Du får börja titulera dig behandlingsadministratör"

Jag skulle inte kunna sy ett örngott om jag så hade hela livet på mig :)

Håller tummarna för att resan och proverna går bra!!!

Kram Anna