måndag 25 januari 2010

Vätska i lungor och hjärtsäck.

Gustav har varit pigg sen vi kom från Huddinge den 16 januari. På gott humör och för första gången visar även det yttre att de inre värdena blivit bättre. Vi har börjat planera för utökad skolgång och redan till veckan var det tänkt att han skulle äta där två gånger i veckan.

Men så i torsdags kräktes han. Och två gånger på fredagen. Och en gång igår. Han har knappt ätit och har mått illa mest hela tiden. Jag har varit orolig. Väldigt orolig men har försökt att vara lugn. Daniel var upp på sjukhuset i lördags och beskrev läget och det var ingen anledning till oro.

Så igår säger Gustav att det känns som när han blev sjuk. Han orkarknappt gå i trappen och han har jättehög puls och säger att han vill att vi ska röntga lungan och att det är något som liksom tar emot när han andas. Vi brukar ju ta prover på måndagar och det var ingen av oss som ville åka in igår trots att vi båda kände stark oro.

Vi åker in på morgonen som vanligt. Doktor H lyssnar på lungorna hör han att andningsljuden inte är bra i nedre delen av lungorna. Gustav får vätskedropp och vi skickas på ekg, hjärtultraljud samt lungröntgen. Jag har inte förmågan att sätta ord på känslorna som rusade genom kroppen då jag förstod att något inte var som det skulle. När hjärtläkaren sa att det var vätska i hjärtsäcken var jag närmare än nån gång att bara bli en blöt fläck. Det var något man poängterade som väldigt positivt för ett år sen. Att det inte var vätska i lungsäcken i alla fall. Det var himla tur då och vad innebär det nu att det finns vätska där?

Vi väntar länge på att hjärtläkaren ska prata med vår läkare. Sedan blir det det sedvanliga mötet som vi sluppit så länge. Doktor, sjuksköterska och vi. Man såg på röntgen att det var vätska i båda lungorna samt i hjärtsäcken. Man trodde då att det kunde vara en form av GVH som följd av att man minskat på Prograf och kortison och läkaren här pratade men vår läkare i Huddinge. Lång, lång väntan.

Doktor professorn J i Huddinge trodde inte att det var GVH och nu måste man börja jobba för att finna orsaken till vätskeansamlingen. Ikväll gör man en datortomografi för att utesluta en eventuell tumör. Daniel sover på sjukhuset och jag ska försöka sova bort huvudvärken dagens anspänningar gett mig. Eftersom det är fullt på avdelningen så väntar vi just nu på att någon ska flyttas härifrån så att vi får en sal. Gustav ligger i ett behandlingsrum utan fönster och får dropp. Hans oro var värre igår, nu vill han inte prata om hur han känner.

All energi går åt till att inte bryta ihop nu. Jag gråter hela tiden innombords och är verkligen jätterädd och orolig. Jag vill inte, vill inte, vill inte vara med längre.

37 kommentarer:

Lisa sa...

Det finns inga ord. Nej och en massa svärord är det enda som dyker upp! Håller alla kroppsdelar jag har.

Katarina sa...

NEJ...
Jag som inte känner er. Men som följer er, som följt alla framsteg. Jag, får en klump i bröstet och känner obehag i magen. Hur ska inte då ni känna.
Maktlöshet..
Sickar alla styrketankar jag kan. Håller alla tummar tår och allt jag kan.
Kram

lisalee sa...

Jag vet inte vad jag ska säga, håll ut, ok? Tänker på er!
Kram

Anonym sa...

Ryser i hela kroppen över vad ni går igenom just nu. Håller tummarna så hårt jag kan!

Kram från en annan mamma med barn som har cancer

Zachrissons sa...

Har läst, men lägger inte till något mer än det vi redan pratat om. Jag tänker, men finner inga fler ord. Vi hörs i morgon!
Tusen kramar utan stjärnstopp.

Anonym sa...

Håller med Lisa,en massa svordommar är det som man vill SKRIKA ut. Tänker på Er och håller tummarna sååå hårt. Kramar i massor./// Agneta Luna

Alexandra Reichler sa...

Å nej... jag kan inte sätta mig in i, det minsta, hur ni känner just nu. Men jag vill ändå säga att jag hoppas att det kommer goda besked trots allt och att "det inte var så farligt ändå". Men jag vet att det bara låter patetiskt när jag försöker yttra mig just nu. I det här. Men håll ut och lycka till. Så många tankar till er nu och all positiv energi.

Camilla sa...

Åh vilken mardröm, jag önskar av hela mitt hjärta att ni får nån form av bra besked i morgon. Jag håller alla tummar och tår och skickar en stor kram!

Kirsten sa...

Varm kram Anna, vil skicka dig al ro och lugn jag bara kan .. Du är välkommen att ringa, när som helst på dygnet, om du känner för det.

Anonym sa...

Finaste Anna! Tänker på er och önskar, önskar, önskar gott. Stor kram Tove

Anonym sa...

kära anna tänker många många goda tankar och skickar kramar i mängder till er alla. kajsa

Titti sa...

Kramar till dig och Gustav!Många kramar....Titti och Nellie

ULLE sa...

Finner inga ord... kan bara säga kram på er... / Ulrika

Annelie sa...

Nej!!! Anna, jag vet inte hur du känner, men jag vet hur jag har kännt alla gånger vi har fått bakslag med Storasyster. Allt hopp har försvunnit och samtidigt ska man vara stark för sitt barn, inte bryta ihop, inte visa hur svag man egentligen är, stötta, trösta, men inombords är man bara tom.
Jag hoppas så inneroigt att det här inte visar sig vara något farligt och kommer att tänka på er mer än nånsin nu till du berättat vad som händer.
Såna här svängningar upplevde jag som det värsta med hela cancerlivet. Först är allt dåligt, sen bli det bra för att senare bli sämre och man sätts i en ovisshet och oro som man inte tror ska ta slut. När man sedan har fårr veta vad som händer, bra eller dåligt, så får man nya krafter igen och orkar lite till.
Jag vet att hur än de närmaste dagarna utvecklar sig så kommer ni att klara av det. Du har mer styrka i dig än du tror, mer än du utnyttjat.
Många varma kramar till dig, din familj och till Gustav.

Jeanette sa...

Det är helt fruktansvärt! Just när livet började kännas lugnare och mer stabilt så händer det här. Orättvist! Förhoppningsvis får ni höra att detta är en reaktion som kan följa efter en transplantation. Har de kunnat fixa allt annat så går säkert detta också bra. Vi tänker på er hela tiden och tycker att ni är helt fantastiska som kämpar på! Världens finaste familj är ni. Tusen kramar från familjen Kjellberg.

Anonym sa...

Tänker på er extra mycket.
Stor kram!
Petra o Krister

Anonym sa...

Nej! Nej! Det finns inga ord. Jag tänker på er och håller allt jag har för er. Stor stor kram. Johanna

Anonym sa...

Massor av änglakramar till hela familjen!!!!!!!! jag hoppas hoppas hoppas Annika I

Hanna sa...

Fina fina Anna! Varma tankar till er, hela hela tiden. Hanna

Anonym sa...

Å, vad jag blir tagen! Massor med tankar och styrka till er, kära ni!!! Kramar Paula

Anonym sa...

Älskade fina Anna- Vi tänker på er! Stora kramar Anna och Alieu

Anonym sa...

Ååå nej!! Hur mycket ska ni måsta gå igenom!? Håller tummarna och tänker på er, massor. STOR KRAM! /Elin R

Anonym sa...

Vet ej vad jag ska säga ! Blir alldeles kall å tagen mållös av dina ord.

Hoppppppas att ni får ett lugnande besked ,jag tänker på er å många kramar från Kerstin å Simon.

Anonym sa...

usch, f-n, jävla skit, h-vete! Finner inga ord o hoppas att allting kommer att bli bra för er. Håller allt som går att hålla Kram från humlevägen

Lilu sa...

Varma, starka kramar till er!!! Kram från Linda

Anonym sa...

Kära fina Anna, vad jag tänker på er. Kram kram kram. /Malin (H)

annika sa...

Värme och kärlek till er alla. sänder så många tankar och så mycket styrka jag förmår. Kramar

Anonym sa...

Ojojoj, så tråkigt att Gustav och ni ska behöva gå igenom detta. Tänker på er och hoppas. /Lars N

Pernilla sa...

Men vad i hela ...!!! Ni har ju inte ens fått hämta andan. Förutom kramar, styrka i massor till er.

Anonym sa...

Tänker på er!
Stor kram till er alla.

Åsa W

A&T sa...

Nej!!! Tänker på er hela tiden.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att man får bort vätskan snabbt och att det visar sig bero på något som går över så fort som möjligt.

Jag är säker på att ni, hur tufft det än är, ändå tar er igenom det här också.

All styrka till er!

Kramar Anna

Anonym sa...

Anna, vi tänker på er och önskar att ni snart får lugnande besked.

Styrkekramar från familjen Sjödin, genom Annica

Anonym sa...

Hej finaste Anna, tänker på er och skickar ljus och kärlek!
Märkte när jag hade läst det du skrivit att jag ble irriterad och arg var inte så kul att vara med Leo märkte det, kändes orätvist på något vis. Hade svårt att tänka en tanke klart. Jag fick bara 10% och en sekunds glimt av hur jag gissar att det kan kännas för dig. Jag gissar att vi är många som bara skulle vilja plocka bort er från oro och smärta som ni rör er runt. Bara kunna ta över för en dag....om vi alla kunde ta varsin dag skulle ni få vila lite.
Jag önskar er ändå vila någonstans där inne i allt jobbit som sker just nu. Stor kram till er!
Medina

Cariann sa...

Anna, vi är många som sitter och uppdaterar din sida just nu, men ta det inte som att du måste skriva utan känn bara hur många vi är som är med er!!
Kärlek, kraft och mod till er!

Annalena sa...

Det måste vara grymt jobbigt för er just nu - så orättvist, att ni inte kan få lugn och ro! Även vi i familjen Hedman/Holmström tänker på er och hoppas med er och alla andra att alla besked framöver är lugnande!!

Anonym sa...

Anna, jag har tänkt på er sedan vi pratades vid igår varje sekund, velat ringa men tänkt att vänta någon dag eller så. Fattar ingenting, hur allt kan vända så fort? Jag ber o hoppas att detta prov ändå är bra. Många styrkekramar från älgarna.

Lufra sa...

Kram.