söndag 19 september 2010

Loket.

Här på kursen har vi talat lite om loket som drar och vikten av att välja ett lok, med betoning på ett. Min tolkning av det är att det är viktigt att välja ett mål med skrivandet. Eller kanske till och med ett mål att sikta på över huvud taget. Jag har en idé om att någon gång sammanfatta bloggen till en bok och tänker att jag genom den här kursen kan få hjälp och inspiration att göra det.

Men. Jag känner att jag just nu inte dras av loket som skriver utan snarare av det kreativa loket. Alltså kreativ i meningen att skapa med händerna och då inte skriva med händerna. I tanken har jag formuleringar jag inte får ner på papper och det kan bero på att just nu dominerar en annan slags skaparlust. I fredags kväll fick vi göra en fantastisk rolig sak. Inspirerade av något som kallas "Art books" fick vi skapa vår egen bok. Då kände jag att det är ju såna kurser jag behöver just nu. Fast jag tror att när jag kommer hem härifrån och prestationsångesten släpper så kommer skrivlusten tillbaka. Och när jag sytt lite till...

Ett mål är att sälja massvis med vantar på en marknad i december och då gäller det att producera mycket. Det är mitt ena lok. Det andra målet är att jag före december ska ha de två första månaderna på cancerresan färdigt. Mitt andra lok. Jag tänker att jag kanske behöver två lok som drar mitt tåg av sorg, kärlek, kreativitet och flöde. Det är lite för tungt att dra med bara ett lok.

3 kommentarer:

Inger F. sa...

Anna! Jag tycker absolut att du ska sammanfatta bloggen till en bok. Du är helt suverän på att formulera dina tankar och känslor.

Anonym sa...

Så kul att kursen inspirerar och så spännande att du kanske sammanfattar allt det du upplevt det senaste året i en bok! Boken kommer säkert att betyda mycket för bearbetandet av dina egna känslor och din sorg. Men jag är också övertygad om att att boken kan bli till ett stort stöd för andra i liknande situationer. Du skriver helt fantastiskt bra och okonstlat. Du har gåvan, det är bara att köra när ork och inspiration finns.

/ Kram
"Sundsvalls-Petra"

Singelmamman sa...

Kan bara instämma med Inger och Petra.