tisdag 28 september 2010

Virkboken.

Jag har ju alldeles glömt att berätta. Kommer ni ihåg att jag tävlade om en virkbok? Virkligheten av Annika Messing. Jag vann!

 Mysslok,
bild från Virkverket.

Jag måste säga att det är den finaste virkbok jag sett. Det är fantastiskt fina och roliga bilder, Gustav skulle ha älskat boken! Bland annat finns en bild på Dinosaurier som äter godis tills dom storknar. Gustav gjorde själv ett liknade inlägg på sin blogg. Annikas figurer är superfina och verkar inte så krångliga, dessutom finns en virkskola i boken.

 Hugo och BusHans äter för mycket som vanligt...

Efter jul, när jag inte längre kommer att sy lika mycket ska ge mig på att virka någon av dessa figurer, kanske blir det Huggormen Huggo eller Renen Roffe. Eller en Gullvad. Eller allihop kanske. Och så klart bakelserna och punchrullarna, Gustavs favvokaka, kommer jag att virka.

Det jag egentligen vill säga är att ni bara måste köpa boken. Ge bort den i julklapp eller köp den till er själva. Den är värd varenda krona, även om du inte virkar ur den...

 Janne och Jesper är nyförlovade i New York,
bild från Virkverket.

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

Med såna bilder skulle till och med en handarbetsdyslektiker som jag kunna bli inspirerad!

Tiny sa...

Oh, vilken läcker bok, den måste jag kolla in.
Fin blogg, måste läsa igenom den.

Annika sa...

Tack! Vad glad jag blir att du tycker om den :)

Lisa sa...

Jag tycker du skulle ha flyttat på den blå pennan innan du fotade Hugo och BusHans.......:)

Berättaren sa...

Vad jag önskar att jag hade kvar några av dina syslöjdslektioner nu.

Cia sa...

Min svägerska älskar att virka och pyssla så det här var ett perfekt tips. Ska köpa boken till henne i födelsedagspresent :-). Kram