tisdag 29 juni 2010

Renovering.

När jag var liten köpte mina föräldrar en stuga vid havet, fyra mil söder om Umeå. Det var en liten skruttstuga där dom i stort sett fick tillbaka kostnaden i form av pant som de tidigare ägarna lämnat kvar.

Dom har under trettio år byggt ut, byggt altaner, lagt nästan obehagligt mycket gräsmatta, byggt en gäststuga med toalett eftersom det förr bara fanns utedass och för några år sedan byggde de en ny stuga på platsen där lillstugan stod, gav den till mig och Henrik (förutom vardagsrummet som inte gick att flytta på) och har sedan dess väntat på att vi skulle renovera. Många faktorer har bidragit till att vi, eller snarare jag, först nu fått ur tummen.

Äntligen ska tomtens skamfläck bort. Ett sovrum, hall och kök på 40 kvm ska renoveras. Idag har vi burit möbler, rivit tapeter, tvättat och grundmålat taken och panelen medan mormor har tagit hand om Hugo och Henke och Linn tog Klara och Tilde till stranden. Pappa har med största precision flyttat panel och till min stora förvåning utnämnde han och Johan unisont skruvdragaren till den absolut bästa uppfinningen. Fast jag vet att pappa egentligen tycker att det är vattenpasset. Själv måste jag nog erkänna att jag röstar på mobiltelefonen (det vet ju alla som känner mig) fast jag vet att jag egentligen borde svara röntgenapparaten eller något annat livsviktigt.

Så här såg det ut idag (förutom att även jag jobbade väldigt hårt men det är ju inte någon som verkar vilja fota mig.)

Johan täcker golvet fast vi ändå ska byta det. 
Det gäller att vara noggrann när man jobbar med Hasse.

Här ser man hur tapeterna sett ut under min uppväxt, 
det skönt gröna på sjuttiotalet och det ljusblåblommiga 
under åttio- och nittitalet. Här var dörren till 
vardagsrummet och snart är den igenbyggd på riktigt.

Byggare Bob med nästan inbyggt vattenpass.

 Panelen kommer att få vara kvar på tre av väggarna
och målas ljust grå. Tak blir vitt och tapeter har
vi ännu inte valt.

Fortsättning följer...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sååå fint! visst ger det lisa för själen att ta tag i något nytt?! själv har jag börjat min resa mot lite.......alltså slänga gamalt och spara BARA det som verkligen betyder något. KRAMAR ps) ser Gustavs ängel varge dag!! kolla in bloggen! larsgården....sööta mjuka´......Annika

Singelmamman sa...

Så härligt att få ta del av någon annans byggande. Själv är jag inte alls förtjust i att arbeta, inte ens med sånt där. Men följer spänt med på ert jobb. Kul.

Pillargontanten sa...

Du, va spännande!

Zachrissons sa...

Tack för bilderna Anna. Blir hur sugen som helst på att komma ut och titta, men kan inte pga min skruttbil. Väntar med spänning på fler bilder.
kram Linda
Ps posten är fixad