tisdag 2 mars 2010

Om begravningen.

Man får komma till kyrkan på lördag om man vill. Om man känner mig, Daniel, Klara, Johan, mormor och morfar eller Henke. Eller om man kände min farfar eller känner min moster Gunilla. Eller ingen av oss, bara man gör det med hjärtat. Om man har en relation till Gustav.

Man får klä sig som man vill i kyrkan (utom Johan som absolut inte får ha slips). Det enda jag vill är att du känner dig bekväm i dina kläder. Alltså. Brukar du ha svart- klä dig i svart. Bär du aldrig svarta kläder- ta inte på dig sorgedräkten.

Tag med ett nyköpt gosedjur som kan trösta dig under ceremonin och som vi sedan kan ge till andra sjuka barn. Eller ett gammalt som betytt mycket för dig som vi kan skicka med Gustav. Eller en vit blomma eller en videkvist att lägga på kistan istället.. Så noga är det inte. Inte för mig i alla fall. Gör det som känns bäst för dig.

Har ni frågor så ställ dom gärna, här i kommentarsfältet eller maila. Det är viktigt att känna sig trygg på lördag. För oss alla. Jag tänker att det är viktigt att göra rätt och inte känna sig obekväm och då är det bättre att fråga. Ni är många som redan gjort det och det känns bra för mig. Jag begär inte att ni ska veta hur jag och Daniel tänker.

 
Augusti 2008

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill gärna ta med mig en blomma och ett gossedjur om det är okej?
Jag och Natalie hade ock¨å viljat kommma förbi nästa fredag med en gå¨va till idg och din familj från oss båda.
STORA kramar från Linnea L

Carita sa...

Hade vi bott nära er hade vi kommit. Nu gör vi inte det men vi tänker på er. Och det kommer ett paket med några gosiga vänner till er att göra något bra med i Gustavs anda.
En härlig bild på Gustav i badet!

natalie sa...

Jag vet precis vilket gosedjur jag ska ta med!
Ta vara på dig

Anna, Jeanette o. Pernilla sa...

Och inför lördagen: Glöm inte bort insamlingen "Annas andrum" som ett alternativ. Eller komplement. För Gustav och för hans familj så de kan skapa ett tillfälle för ett andrum.
Så allihopa som ska delta i begravningen eller istället finns med där i tankarna- låt oss lägga en slant. Vi vet att det är välkommet!

http://samlain.se/insamling/insamlingar/annas-andrum/

Sandra sa...

Vi önskar er en varm och vacker dag.

Singelmamman sa...

:-) Fin bild. Vilken rymd det ryms i de där ögonen.

Anonym sa...

Så fint upplägg. I sann Nirvana-anda, Come as you are. Det kommer bli en vacker lördag. Jag tror solen kommer skina. Kram på dig Anna!

Linda Lu

Ps. Underbar bild på Gustav, Så lik Daniel!

Anonym sa...

Hej igen kära Anna!
Var redan på din blogg imorse,,,
och nu jag är här igen och när jag ser den bilden på Gustav, ...gråter bara,,Vi turades om ikväll -jag och dotter. Först tröstade jag Natalie, som grät och ville att Gustav ska komma tillbacka, nu sitter jag och gråter,
Kära Kära Kära Anna! Tänker jätte mycket på dig och vad du går igenom just nu,,,Mardrömm!!!
Natalie och jag tänkte först att vi både skulle komma till kyrkan, men nu bestämde vi att vi kommer alla tre( Jan också), eller bara Natalie och henes far.
Tänker på dig varje endaste dag!
Tack för allt det som du lärde mig och säkert många andra,,,
Natalie mor

Anonym sa...

Att begrava sitt barn......svårt att förstå...men jag tror och hoppas att ni får en underbart fin begravning. Mina tankar är hos er och hos gustav som jag är övertygad om finns med er, hela tiden, alltid.....

Mirjana sa...

oh, vilken bild, vilka vackra barn, Gustav har samma blick som du på den bilden uppe.....stor kram//Mirjana

Anonym sa...

Hej, har följt din blogg några månader men aldrig kommenterat något.
Bilden på Gustav i badet är underbar, en frisk kille. Men bilden på dina söner fick mitt hjärta att brista, så mycket kärlek , så mycket sorg och så mycket glädje och allt i en och samma bild.
Hoppas ni får en fin stund med era nära och kära. Och tack för att ni delar med er av er upplevelse som påminner oss om att leva i nuet. Mvh Pia

Anonym sa...

Käraste Anna ,
Du är en mamma till tre barn .
Tänk du har burit tre hjärtan inom dig , det är för alltid .

Det finns inga rätt , inga regler för hur vi ska sörja . Du gör på ditt sätt , som du känner och behöver . Ni lever varje förälders värsta mardröm ....kan vi trösta på något sätt ?
Undrar ibland varför jag inte kan låta bli att kika in till dig , men jag känner att du är en så fin medmänniska till mig som drabbats så svårt . Vill så gärna göra något eller säga att allt kommer att bli bättre , men det fungerar inte . Du ska ge dig tid att sörja er fine pojke , med tiden gömmer du honom på bästa platsen igen ...i ditt hjärta . Där låg han och lyssnade till dina hjärtslag när han växte och där ska han få bo igen , lyssna på samma rogivande slag . I boet som bara vi mammor har . Den tryggaste platsen , så nära ..så nära .

Kom ner till Österlen , här finns Andrarum (passande till ditt andrum), fika i en röd stuga där alla får äta hur många kakor man kan . Här finns Kåseberga med Ales stenar , och Kivik . Kom när alla fruktträden blommor , när marken pudras vit och rosa av blommorna ,följ kusten där havet följer som ett band för att upptäcka Haväng där himlen möter havet !

Kramar i massor....

Anonym sa...

Ha en fin, varm och kärleksfull dag.
Kramar från en läsare!

Cattis sa...

Har också följt din blogg ett tag nu och vill gärna sända med en tanke på lördag till Gustav.
Sänder all styrka och värme till er denna dag.
Stärkande Kramar från en annan mamma.

Cathrin sa...

Det känns så tråkigt att inte kunna komma på begravningen och säga tack till Gustav och visa vårt stöd till er! Men vi finns med er i tankarna!

Vilken mysig bild! Vi såg ju inte Gustav så där, så det känns som ett annat barn! Men han var bra fin er kille!

Massor med kramar

tilly sa...

vad fin bild på gurra! hoppas du mår bra i allt detta många kramar//tilly

Anonym sa...

Anna Anna så stark i detta svåra. Men var inte för stark! det är inte du som ska bära oss andra, du ska få sörja och gråta och vara arg och allt annat som kommer. Jag hoppas jag kan få ge dig en kram senare då vi kanske ses. AI