måndag 29 mars 2010

Social paus.

Idag blev jag ordinerad en paus.

Paus från telefonsamtal, sms, facebook och andra sociala kontakter. Det håller på att äta upp mig, det dåliga samvetet över alla samtal, mail och sms jag inte svarar på. Att ha medmänniskor omkring sig är helt fantastiskt och jag är innerligt tacksam över att jag har så många fina vänner runt mig men det tar upp nästan all min tid och jag orkar inte riktigt med det däliga samvetet över att jag varken hinner eller orkar träffa alla jag vill träffa. Var och en vet ju inte hur många andra som ringer, smsar och skriver brev och gör det förstås i all välmening. Problemet blir att jag känner mig otillräcklig även om jag förstås vet att ingen förväntar sig speciellt mycket av mig nu.

Jag tror att en kommunikationspaus kan vara bra för mig, för oss i familjen. Jag stänger av omvärlden på torsdag och dyker upp igen en vecka senare. Det är min plan. Sen får vi se hur det funkar. Jag gissar att jag kommer att ha det svårt. Funderar lite på hur jag ska klara mig utan att blogga så det kanske jag gör ändå men stänger kanske av möjligheten att kommentera. Och hur ska jag klara mig utan era bloggar? Det är nog bäst att lägga in mig på avvänjning i stugan vid havet. Och inte ta med pappas modem...

16 kommentarer:

Stina sa...

Det låter klokt vännen. Ta en paus. Vi är kvar här när du kommer tillbaka! Puss

Singelmamman sa...

Håller med, det låter jätteklokt! Jag är säker på att vännerna förstår. Lyssna på dig själv, och säg nej. Det brukar bli bra.
Vi ses här när vi ses.

Anonym sa...

Ta hand om Dig.
kram
Camilla

Alexandra Reichler sa...

O ja. NJut av pausen!

Anonym sa...

Mycket sunt Anna! Det är så härligt att andra bryr sig och månar om en och man vill ju gärna återgälda det och ge tillbaka, åtminstone i någon liten form. Vilket kan bli nog så betungande ibland! Du gör klokt i att "koppla ur dig" ett tag... Bloggarna finns kvar och de fina med dem är ju att de går att läsa i efterhand.. :)Ha en befriande och underbar vecka med din fina familj.
KRAM
Margita

Maria G sa...

Det låter vettigt vännen, bara ta hand om varandra och va med familjen nu. Kramas mycket att kärlek till er tänker, på dig er varje dag.

Kram från Hägerstensåsen

lisalee sa...

Fasen vilken bra ide, det kommer bli underbart!

A&T sa...

Klokt!

Kanske inte bara för en vecka, utan litet då och då?


Är säker på att det som känns rätt- är rätt!
Sen är jag säker på att det är som du skriver. Ingen förväntar sig att du ska svara. Tvärtom tror jag att det sista någon vill är att du ska känna dig pressad.

Kramar Anna

FutureHope sa...

Lycka till!

Annika G sa...

Bra Anna. Kramar till er alla.

Cathrin sa...

Helt rätt Anna! Ta ledigt och njut av det! Skippa modemet, det kan vara jobbigt stunder på dagen, men ha då något till hands som du kan göra med dom andra - spela spel, promenera osv.

Njut av varandra! Bloggarna finns kvar om en vecka också - och då kanske du ist behöver det sociala i bloggar, facebook, sms, mail osv!

Ha en avkopplande påsk med familjen. Låt dig själv vila lite! Kram kram

Anonym sa...

Bara vila , stäng av allt som inte behövs .
Njut och låt dig omslutas av dina barn och man .
Lyssna till fågelsången och bli varm av solskenet ...så är det i Skåne iaf .

Du är en stor, stark människa som delat med dig av allt det som är så svårt och ofattbart . Beundransvärd !
Har rekommenderat en annan mamma att kika in till din blogg . De kämpar just nu med sin lilla Lova som är så svårt sjuk .

Tillåt dig nu att bara vara ...

Holger sa...

Tack för det otroligt fins gosedjuret jag fick nu när jag kom till barn 3. ni gör det så bra och du har en helt fantastisk blogg tycker jag. Det skrev jag på min blogg idag, hoppas det var ok.

stor kram från Holger med familj

Anonym sa...

Väl förtjänt! Och när pausen är över så är du hjärtligt välkommen till obygden! Hanna

Anonym sa...

Gör du rätt i Kram från humlevägen

Anonym sa...

Klart du ska pausa nu och om igen.Ingen kräver att du skall vara tillgänglig och det är ok om du ger mig en sur min eller tanke ibland!

Många kramar/Karin H