måndag 17 maj 2010

Lotta på Bråkmakargatan.

Igår när vi gick hem från middagen, började det att ösregna. Klara härmade Lotta i Lotta på Bråkmakargatan, höll ut armarna och sa Jag vill bli stor, jag vill växa. Och så berättade hon om en scen där Lotta står i regnet och sa att hon ville växa. Jag kan inte minnas den scenen själv, måste kolla med Hugo om några år.

Då kom jag att tänka på något som uppdagades på kvällen före Alla hjärtans dag.

Jag gick igenom gamla mail på min hotmail i hopp om att finna bilder på Gustav. Då hittade jag ett mail från en orolig (och lite arg) fröken Karin. Gustav gick i tvåan och hon berättar att han minsann stått under stuprännan i det jättekalla regnvädret och vägrat komma in. Vad var detta för självplågeri? Vi föräldrar kallas till kuratorsamtal där både fröken och fritidspersonal deltar. Vad är det för fel på pojken som gör på det viset? Man hade fler exempel som jag inte minns men vattensjälvplågeriet var det värsta. Man undrar om han har det jobbigt som varannanveckasbarn och man frågar om han har vänner. Vi blir ju lite oroliga förstås men eftersom vi kände vår son och kunde se att han inte var det minsta deprimerad och var en väldigt populär pojke så försökte vi släta över oron så gott det gick. Vi frågade så klart om han kunde förklara men då han inte varit kommunikationens mästare, fick vi inga svar. Många gånger har tänkt på det där med stuprännan.

Nåväl. Jag läste mailet från fröken för Gustav och vi skrattade gott åt hans tokigheter från de första skolåren. (Han var inte någon exemplarisk skolpojke ska sägas men mer om det en annan gång...) Så frågade jag om det där med stuprännan.

Det var ju från Lotta på Bråkmakargatan, hon gjorde nåt med vatten och jag ville göra likadant.

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

Jag är övertygad om att vi alla behöver ha lite Lotta på Bråkmakargatan i oss.

Anonym sa...

Ja, det är oftast det enkla som är det sanna.
Tack för igår Anna, Klara och gullepluttenutte HUgo!
Kram från Linda sådär mellan lektioner

blondiie sa...

Jodå det är med i Lotta!
Det är i den andra filmen tror jag, lotta är hos sin mormor å ställer sig bakom ladugården på gödselstacken, det ösner ner och Lotta säger så!

Ang, stupröret fick jag själv en påminnelse, när jag gick i trean gjorde jag med så så på långrasten hade vi alla utegångsförbud hahah

Lotta sa...

Ja Astrid Lindgrens böcker (och filmerna efter dem) har orsakat mycket bus. Min dotter stoppade in en pärla i näsan efter att ha sett Madicken. Hon var jättestolt när hon fick åka till doktorn och ta ut den.
Ser fram emot att få höra mer om Gustavs skolbravader!

Kram Lotta

Anonym sa...

Så kloka barn är. KRAM/Karin

Moa sa...

Åååh, Lotta! Det är i första filmen faktiskt, den som heter "Lotta på bråkmakargatan" och är mycket riktigt när hon är på besök hos mormor... Lotta orsakade bus för femtio år sedan också, när min mormor läst Lotta flyttar hemifrån för mamma (den där hon klipper sönder tröjan som killar och sticks) så klippte mamma sönder något av sina klädesplagg strax efter det. Mormor var lagom glad...
Kram!