onsdag 3 mars 2010

Varför Gosedjur?


Dom kan trösta när man fått veta något jobbigt.
  
Dom tjatar aldrig.
  

Dom låter en alltid välja film.
 

Dom snarkar inte.


 Dom sitter stilla i bilen.
  

Dom lyssnar när man vill berätta viktiga saker.


Dom tröstar när man är ledsen.


Dom passar som stöd när man spelar GuitarHero.
Dom värmer sängen.
Dom hjälper till när man bloggar.

Dom är där när man vaknar.

Dom är busiga att busa med.

Och dom är bara så supergosiga att gosa med...

19 kommentarer:

CA sa...

Jaaa! Gosedjur är trogna vänner vid alla tillfällen.
Vilka fina bilder på Gustav och hans trogna vänner.
Stärkande kramar till er som är kvar här och inte kunde följa med på Gustavs resa.

Millan sa...

Världen bästa vänner!!

Bus Idas blogg sa...

Kunde inte ha sagt det bättre själv, jag fick en nalle med vingar när min katt dog, mamma satte på katthalsbandet på den, det händer att jag sover med den :)
Puss å kraaaam ses på lördag!

Kirsten sa...

:) Fina bilder på Gustav och sanna sanninger !

Camilla sa...

Ja, gosedjur är verkligen bra att ha, det har vi märkt/förstått-mycket trygghet och kärlek! Sov själv mot Antons stora bulldog på lasarettet en gång, inte alls dumt! Nu vet vi att kaninhugo också är bra på att värma sängen (fast det förstod vi ju), just nu är det storebror Elvis som värmer Antons säng varje kväll...Ska tänka på er på lördag...

Anonym sa...

Vilka fantastiskt fina bilder Anna! Gustav var verkligen en gosedjurs-husse av rang! :)Er idé om att skänka vidare gosedjur till andra sjuka barn är klockren och i sann Gustav-anda!
Varma hälsningar
Margita

Cathrin sa...

Vad bra Gustav var på att visa gosedjurens betydelse! Antar att han hade en hel del små lurviga vänner! :)

FutureHope sa...

Underbart inlägg. Önskar jag hade ett jättestort gosedjur idag.

Anonym sa...

Åhh vad fint det var Anna!

Tänker på er varje dag och jag berättar för alla jag känner om Gustavs kärleksfulla handling.

Varma tankar från Anna

Åsa sa...

Du skriver så koloka ord om dessa älskade gosedjur som betyder mycke för Gustav även nu där han är. Väldigt fina bilder på er Gustav. Vi tänder ett ljus för Gustav på lördag, då kommer nog en samling med gosedjur finnas med vid ljuset! Styrke tankar går till dig från mig en mamma i Östersund

Cilla sa...

Vilket underbart härligt inlägg och vilken känsla, blir varm i hela kroppen! Allt gott till er.

Michaela sa...

Vilken mysig bildserie! Ja det är sant vartenda ord. Det enda jag inte prövat själv är nog att ha dem som Gutiar Hero stöd. Jag är 21 och sover fortfarande med dem när det känns jobbigt ibland! Jag minns att jag hade en ålder då "gosedjur inte var coolt", då jag (och kompisar) var runt 13-18, men sen började de dyka upp igen i allas rum. Jag tror att man blev så mogen att man insåg att det inte är "pinsamt" :) Samma det här med att hålla föräldrarna i handen... Var man på stan skulle de helst gå någon meter ifrån en... Nu håller jag gärna mamma eller pappa i handen när vi är ute! Jag är stolt över både gosedjur och föräldrar :) *styrkekramar inför lördag*

Katarina sa...

Jag har alltid önskat mig en hund i present. Men jag är ju allergisk.
För ett par år sedan fick jag en dvärg schnauzer, dvs mjukdjur! Inte riktigt! Mannen tyckte det var jätte kul, jag tyckte först det var taskigt. Men nu brukar hunden få vara med i soffan på kvällen. Tonåringarna bollar med den och vi leker att den är riktigt.
Men det som slår mig är att när man tar mjuka hunden och kramar om den in soffan så känns det så skönt..tycker att det är lite underligt, jag är ju 41 år..
Men det är väl det som är meningen med mjukis djur, precis som du skriver. De passar till allt, de värmer, de är mjuka och goa..
Hoppas det finns något mjukdjur med dig på lördag som kan ge tröst och styrka,värme och kärlek.

Singelmamman sa...

Vilken fantastiskt fin bildsvit och vilka kloka texter! Själv slängde jag alla mina mjukisdjur när jag var 20 år. Alla utom en som min mormor gjort. Att den klarade sig beror på att den låg gömd på mammas vind och kom fram först när jag blivit klokare.. :-)

Viktoria A sa...

Anna. Så fint, så mysigt! Fina, fina pojke! Jag har drömt om begravningen två nätter i rad. Den var jättefin båda nätterna och jag vet att den kommer att vara det även på lördag. Vi ska tänka på er extra mycket då.

Kram från mig och Noel.

Lotta sa...

Vilken underbar bildserie!!

Anonym sa...

Tack Anna, för allt det fina du lärt oss om gosedjuren! Jag hade nästan glömt hur viktiga de var!
Kram Karin H

Alexandra Neudatjina sa...

Det är verkligen inte lätt att vara sjuk :( <3

Anonym sa...

Att sova med gosedjur är inget att skämmas över jag är snart 27 och sover med en jättestor vit tiger från melissa and doug och en stor hund från toptoy har även fler mjukisdjur men växlar ibland då alla inte får plats i sängen varför ja det är mysigt och även avkopplande och väldigt antidepressivt