fredag 3 april 2009

Börja om från början.

Jahapp. Idag kom läkaren in och satt sig återigen på stolen. Dystert. Provsvaren visade att det var tumörvätska i lungsäcken, Gustav har alltså inte svarat så bra på behandlingen som väntat. I vanliga fall efter den här första delen av behandlingen, brukar man knappt kunna se tumören alls men den här har bara krympt delvis. Detta betyder att dom inte kan fortsätta behandlingen som planerat utan får ta en annan väg, mer kortison, annan cytostatika och ingen hemgång på ett tag. Nattvak, precis som de första veckorna och en droppräknare som låter oavbrutet. Drän från lungan ut i en påse som ska tömmas och som varje gång den öppnas gör att Gustav får jätteont och mot det ges morfin. Syresättningskoll varannan timme, dygnet runt. Losec för magen och en annan sort för njurarna. Efter helgen får vi veta mer och förhoppningsvis också hur framtida behandling kommer att se ut.

Efter en natt nästan helt utan sömn och en dag med massor av sköterskor som gör sitt jobb med dropp och vägningar och kontroller och blodprover är jag helt färdig. Jag och Johan fick sova en stund i bunkern på Nytorgsgatan medan Daniel var hos Gustav men blev hastigt uppväckta eftersom läkaren ville ge besked innan hon slutade för dagen. Gustav har mest morfindåsat och sovit hela dagen och är ännu mycket trött. Snart har det tappats en och en halv liter från lungan. "Jävla skitlunga" som han lyckades sluddra fram under ruset igår.

Sen undrar Gusten vem den anonyme kommenarskrivaren är som vill att han ska ringa när han orkar ta emot besök.

3 kommentarer:

Anonym sa...

neeej! stackars gustav, och stackars er alla! jag glömde att skriva att det var jag på en kommentar men det var jag(arvid) puss alla er på sjukhuset!!
arvid

Anna sa...

Vi misstänkte att det var du. Puss från Gurkan.

Anonym sa...

haha vad bra =) /arvid