lördag 11 april 2009

Påsklördag.

Sent igår kväll fick Gustav feber. Inte helt oväntat att han skulle få en infektion då också de vita blodkropparna har tagits kål på av cytostatikan. Det är ju inte bara tumörceller som drabbas av det giftiga giftet. Även de röda blodkropparna får ordentligt med däng och Gustav kommer bl a behöva få blod. Det som har hänt nu är att Gustav under fem dagar, fredag till tisdag förra veckan fick tre olika dunderkurer med cytostatika och stora mängder kortison. Det gavs precis så mycket man vågade för att kroppen ska kunna återhämta sig på två till tre veckor för att kunna ta emot mer mediciner då. Om två veckor ungefär, när medicinen gett full effekt, kommer det att göras en ny skiktröntgen och då ser man om tumören svarat på behandlingen som getts. Utifrån detta bestämmer man vad som skall göras härnäst, vilken typ av behandling Gustav kommer att få. Under dessa två veckor är det bara att vänta och se vad som händer och hoppas på att Gustav inte blir allt för dålig. Vi kommer mest troligt att sova på sjukhuset under hela april och eventuellt kunna åka hem några timmar under dagarna om G orkar och vill.

På sjukhuset bjuder man idag på påskmiddag med långbord och god mat. Ser fram emot det och hoppas att Gustav orkar sitta uppe en stund.

Klarade krysset även idag men vann ingen klocka trots rätt inskickad lösning förra lördagen. Hoppas på bättre tur denna gång.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tips:
Du kanske måste hinta till han Eldeman?? att du behöver vinna. Skriv en snyftis på kuvertet... jag kan ljuga ihop nåt åt dig, eller det kanske inte behövs ;)
kram kram LM

Anonym sa...

Hej Gustav,
ikväll har jag varit hos Anna och fått höra om hur du har det och haft det senaste tiden. Jag tänker mycket på dig och tycker att du verkar kämpa på hur bra som helst. Jag hade med mig Alma som sover över hos Klara. De lånar ditt rum och sover där nu! Om du hittar godispapper, spår efter dansfötter och ekot av en eller annan schlagerdänga så vet du exakt varför. Du har föresten ett jättemysigt rum! Kram/Malin

Anonym sa...

Ingen annan än ni i den närmaste kretsen krign G kan verkligen FÖRSTÅ den verklighet ni lever i.
Det borde i förlängningen betyda att vi andra verkligen vill förstå och framför allt stödja er i er verklighet.
Det känns inte som om det borde vara någon av oss andra, vänner, bekanta utanför den närmasta kretsen som kan ha kommenterat.
Du är ju den bästa mamman för dina barn Anna!Spara energin till dem och försök släpp den otänkta dumma kommentaren!/Karin H