onsdag 15 april 2009

Vardag igen.

Igår hade vi en otroligt seg dag. Både jag och Gustav hade somnat sent och sovit dåligt. Blev väckta tidigt av de vanliga rutinerna, morgonmedicin, vägning, blodtryck, syresättning, läkarrond, röntgen. Allt gick i ett fram till tidig eftermiddag, precis som det brukar vara på vardagarna här på sjukhuset. Gustav var väldigt matt och kände sig sjuk, trött och orkeslös hela dagen. Den antibiotika han fått mot infektionen har inte riktigt hjälpt och igår fick han en ny sort som förhoppningsvis ska hjälpa. Han har ont i lungan och måste få morfin ofta mot smärtan.

Idag kom läkarna in som vanligt vid halv elva, idag var dom tre stycken och en satte sig på en stol. Huvva. Brukar ju betyda jobbiga besked men så var det inte idag. Lungröntgen visade att vätskan var i stort sett obefintlig och lungsäcken inte lika tjock som tidigare utan nästan som en helt vanlig lungsäck. Skööönt. Gustav har nästan inga vita blodkroppar och alltså typ inget immunförsvar nu men det verkar som att dom är på uppgång. Förutom att trombosyterna är låga så verkar alla värdena vara på väg uppåt.

Han har lite färg på kinderna idag och har skrattat flera gånger och vill till och med spela på det nya Xboxet. Känns bra att han inte är lika hålögd och orkeslös som igår- såna dagar är det riktigt jobbigt att vara mamma.

2 kommentarer:

Annika och Lasse sa...

Hej hej alla påskharar! här var påsken lite galen! då jag lyckades bränna mig på höften och fick andra skadans brännsår, akuten och massor av sårsalva.... så idag då jag kom hem från läkaren och blivit omplåstrad på nytt, skulle jag BARA öppna en sak med saxen....och så blev det ett regält jack i lillfingret! så nu får jag inte leka med saxar mera...säjer Lasse. Annars har helgen egnats åt mat godis och soool i goda vänners sälskap eller sällskap...kan ju inte stava!!kramar

Stina sa...

Håller tummarna att det fortsätter åt rätt håll. Kram på er allihopa!