tisdag 21 april 2009

Glad över lunginflammation.

Strax före det var dax att åka på röntgen, fick Gustav en ny madrass i sängen, en extra att lägga på den gamla. I brist på den finaste som kallas Prinsessmadrassen blev det en lite tunnare men oj så nöjd han blev. Med världens leende på läpparna kröp han ner under täcket, hur nöjd som helst. Och då hade han ändå den skönaste madrassen innan. Hmm, undrar vad jag kan hota eller muta med för att få byta säng en natt...

Det blev inte någon lång väntan på röntgensvaren men ack så nervöst. Förra gången fanns det ju inte en tanke på att behandlingen inte skulle fungera men denna gång var det väldigt många oroliga tankar i mitt huvud, särskilt med tanke på smärtorna Gustav haft i natt.

Bilderna visade att tumören krymt avsevärt, hur mycket skall dom se efter imorgon, och det var inte heller någon vätska i lungsäcken. Obeskrivligt skönt. Vilken lycka. Jag sa till mamma i morse att jag inte skulle orka med ett till tungt besked. Jag balanserar ju som det är nu hela tiden på gränsen till sammanbrottet. En tunn, dock stark, tråd mellan att orka och att inte orka.

Även Gustav blev glad. Men inte i närheten lika glad som över madrassen. Det är väl samma fenomen som att vara arg på något påtagligt- det är lättare att vara nöjd över en madrass än över något äckligt i kroppen som krympt. Dessutom vet han ju att det snart blir nästan lika jobbigt igen.

Det onda berodde på en liten lunginflammation. Inte ofta den diagnosen är ett glädjebesked. Nu har han varit feberfri snart ett dygn och infektionen är definitivt på väg att gå över. Som vanligt gissar ingen hur det kommer att bli men snart, mycket snart, får vi åka hem en kort sväng och sedan blir det ny behandling. Exakt hur den kommer att se ut vet vi inte än men att den liknar den förra mycket är troligast.

Sedan fem idag har Gustav suttit upp i fotöljen (eller fåtöljen Per Å, fan vilket dilemma, kan inte acceptera den stavningen) och spelat tv-spel. Helt fantastiskt. Inte heller det är ju något man brukar hoppa glädjeskutt över. Men det är så skönt att han orkar sitta uppe och vill göra det. Han vet också att lunginflammationen snabbare går över om han orkar sitta upprät. Nu klockan åtta, har han krupit ner under täcket på den sköna madrassen men är fortfarande så pass pigg att han orkar spela på X-boxet.

11 kommentarer:

Mormor och Klara sa...

På tal om madrass så har jag också en skön sak, den ligger mellan mormor och morfar i deras dubbel säng. Den är inte lika guppig som Gustavs men den är säkert skönare.

Sov gott kramnar mormor och Klara!

Pernilla sa...

Tänker mig att Gurra ser ut som Sir Väs i sin nya madrass. Tihi! :-)

Och förresten det är ett särskilt bra läge att snart göra ett "hembesök" på Videvägen. Hos er på solsidan smälter det som tusan. Det allra mesta är framtinat. Här på skuggsidan råder nog en annan klimatzon. Vi får tvinga snön och isen att smälta genom att skotta, hacka och hacka och skotta. Grr!

Nåväl- Vi ser fram emot er!
Hälsn. 38D

Anonym sa...

Hej! Så sant. Glad över lunginflamation... inte ofta. Vilket djävulens skruvstäd, och vilken kollektiv lättnad. Hälsa Gustav. Micke.

Anonym sa...

Åh, vad glad jag blir att läsa positiva ord från Umeå. Du är så duktig Gusten. Hoppas att det blir en match på X-box i sommar mellan oss, om du lovar att vara snäll med mig =)

Kramar Emma fr Alunda

Anonym sa...

Så skönt med ett bra besked! Vilken lättnad! Hoppas ni kan åka hem snart, om än bara för ett litet tag, och njuta av solen lite!

Kram på er alla./Johanna

Anonym sa...

jag vill at du och gustav ska veta att jag tänker på er heeeela tiden.../arvid

Anonym sa...

Jag tycker att man ska stava fåtölj som det heter - fåtölj!!
L alias språkpolisen

Anonym sa...

Åh vilket glädjande besked m lunginflamation =)Kul att Gustav orkar köra x-boxen....=) det är ett tydligt bevis på tillfrisknande jippiiii!

Kramar i massor till Gustav o Klara från kusinerna på Åsen <3 Bror hälsar oxå puss Maria

Nu måste väl snön smält bort hos er så ni får lite härlig värme, det har den iaf gjort här nu har vi 17 g o super vår!

Linnea sa...

Hej anna!
Vad roligt för gustav, att han orkar lite mer =)
Hälsa han

// Linnea L

gustav sa...

Linnea jag läser bloggen själv jag såg hälsningen men jag hälsar till dig nu...

Per sa...

Puh för Lunginflamationen, höll på att storkna av spänning där. Den är jobbig, Gustav, men den har jag också haft, den går över! Och jag är ungefär lite sjåpig som din mamma, inte alls så stark som du!

Fåtöljen, Anna, tycks ha upprört halva svenska internet, men det går inte att förneka, en fåtölj blir aldrig mer en fotölj. Beviset: http://g3.spraakdata.gu.se/saob/show.phtml?filenr=1/76/19336.html