torsdag 2 april 2009

Kontrastvätska.

Idag vägrade Gustav för första gången. Han skulle röntgas, skiktröntgen för att se hur blodproppen och andra blodkärl ser ut. Kontrastvätska skulle sprutas in med en rasande fart och det kunde inte göras genom cvk:n utan i händer eller armveck. Gustav vägrade emla sina händer (emla är en slags bedövningssalva man lägger på en timme innan ett stick), det gör så jävla ont att bli stucken där, och vi emlade bara armvecken. Lite sjukhusolydnad kändes mycket sunt.

Vi kom till avdelningen imorse och ska stanna till på lördag. Förutom röntgen idag så får G även natriumdropp. Chipsätningen har inte varit tillräcklig och salta maten extra glömmer vi hela tiden. Vi tycker båda att det känns bra att vara här.

Ikväll ska Klara sova över för första gången, det har liksom inte passat tidigare. Jag ser väl fram emot det lite mer än vad Gustav gör men det blir nog mysigt även för honom.

Sprutan Gustav gav mig igår var löjligt tunn och kändes verkligen inte alls. Och inget koksalt var det i heller. Jo, nu säger G att det var det men det kändes verkligen inget. Fragminsprutan han ska ta själv ar en nål som liknar en knappnål i storlek. Efter att ha övat på en apelsin, en docka och en mamma så fick han spruta själv. Det gick såklart jättebra även om han föredrar att en sköterska gör det, men nu finns ju i alla fall möjligheten att inte åka in till sjukhuset på kvällen bara för att ta en spruta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag saknar en bild på bloggen av Gustav som injicerar Anna? När kommer den?
Lisa

Per Å sa...

Ja, Gustav borde ha fått öva där på Annas hand, där det – tydligen – gör som ondast.
Världsfenomenal blogg, du är rolig Anna, kämpa på Gustav!

Stina sa...

Ja Gustav, det tog mej ett år att lära mej att ta fragminsprutor och nu gör du det på en gång. Men visst går det bra nu när du kan det och det går snart mycke bättre när du har "kommit igång".

Heja Gustav!!!!

Kramar från Stina Tillys mamma