måndag 24 augusti 2009

Bilder.

Måndag.
4 dagar sedan BMT
neutrofila 0, hb 116, tpk 15

Idag har G fått en morfinpump som funkar sisådär. Han mår så illa av morfinet. Får Haldol mot illamåendet men det hjälper föga precis som alla andra illamåendemediciner han prövat. Kytril, Fenerugan, Zofran, Esucos, Primperan.


Kvällen före operationen utanför det enorma sjukhuset och lekterapins lekpark vid ingången vi använder.


En jätterädd Klara inne i operationssalen.Och en nästan lika rädd mamma.


Fortfarande sovandes på uppvaket med fläskläpp efter tuben man haft i hennes hals.Mycket trött och illamående på kvällen efter sticken.Rum 6 på CAST.Björne tittar på när mamman terapiklipper och klistrar.Jag var med Klara på lekterapin idag. Hon gav dockor antibiotika efter hemska operationer och satte droppslang på Hugo. Hon har faktiskt bestämt sig nu för att hon ska bli sjuksköterska när hon blir stor. Jag klippte och klistrade en nedräkningsgrej till Gustav så att han (och jag) lätt kan se hur många dagar han gjort och hur många dagar han har kvar. Jag ska inte bli sjuksköterska när jag blir stor.

Tio stick i en snygg formation.Baksidan på huset där vi bor i Huddinge. Ronald McDonald.Framsidan.


5 kommentarer:

Bjorkholm08 sa...

Vilken fantastiskt duktig tjej! Jag skulle också vilja bli sjuksköterska, men känns för sent att skola om sig nu... Tänk att det finns ett hus som ser så galet amerikanskt ut i Huddinge :-) Kramar till er alla! /anna

Evelina sa...

Hej.En riktigt duktig och tålig syster.Vi låg i Lund och dår ser inte ronald huset lika trevligt ut utvändigt som ert,men insida va enorm och fin och det är fantastiskt att det finns för anhöriga.Är ganska införstådd med alla värdena då vi själv har haft en dotter med all men värdet tpk vet jag ej vad är.Lycka till kram

Anna sa...

Tpk är trombocyter. Exakt vad förkortningen står för vet jag inte.
A.

Annik sa...

Tpk=trombocytpartikelkoncentration. Ett väldigt bra ord att kunna om man ska spela hänga gubbe! Kram

Maria sa...

Oj vad många stick hon fick i ryggen! Min Marcus hade 3 instickshål, sedan vet vi ju att det var ofantligt många underhuden som inte syntes. Förstår verkligen om de hade ont, våra tappra barn!! Vilken fantastisk lycka och känsla att kunna hjälpa sin syster eller bror på detta sätt!! Marcus säger själv att han är stolt över detta och vi bara peppar och hurrar!! Underbart att Ronald finns och att man kan få koppla av där. Nedräkning är alltid bra. victoria fick ett stort papper på lekterapin att sätta klistermärken på för varje dag som gick, varje gång hon tvätta CVK, vred på PEGEN, fick blod, trombocyter, skolbesök osv. Allt för att få henne ur sängen och vilja gå fram till väggen och klistra!! Lungorna behöver verkligen jobba när de ligger stilla så mkt. Kämpa på!!