lördag 22 augusti 2009

Isolerad.

Torsdag och dag för transplantation. Hb 96. Neutrofila 2.3.
Fredag. Hb 118. Neutrofila 1.5
Lördag 0.4 och isolering.

Gustav har sedan natten till igår haft väldigt ont i magen och har diaréer. Annars mår han rätt bra. Lite snorig och hostig och börjar känna av blåsor i munnen och svaljet. Han åt en portion middag igår, vilket var rätt längesen.

Hugo är som en klocka och världens lättaste bäbis. Han vaknar med ett leende. Myser lite. Vill ha mat. Blir ledsen en kort stund när man tar honom från bröstet eller flaskan. Rapar. Bajsar. Skrattar lite. Gurglar och jollrar. Vill sova. Somnar och sover. Allt i cykler om fyra eller fem timmar. Underbart.

Fast i natt har han bökat lite med mig och legat och knorrat istället för att snabbt somna om som han gjorde när mormor gav honom flaskan i går natt. Kanske är hans mage lite orolig nu när han fått så mycket babysemp. Och så saknar han nog sin fina pappa. Vi saknar Johan! Men han kommer nog tillbaka på tisdag.

Klara hade ont i sin arm igår. I pvk:n sved det när dom gav antibiotika och när dom tog bort den på kvällen. I ryggen värkte det också lite. Men idag är allt bra. Hon har blivit stucken 10- 12 gånger genom huden och ner i benmärgen uppåt 100 gånger! En pappa som donerat benmärg och som även blivit sparkad av en häst hade sagt att det kändes på samma sätt. Inte sparken men värken efteråt. Klara säger att hon på ett helt annat sätt nu kan förstå varför vi ägnar Gustav så mycket tid och varför han varit så arg och sur på henne när hon dansat omkring runt hans säng.

Morfar har sovit med Gustav i natt. Skönt för Daniel med andrum. Han är ju den (förutom Gusten) som måste vara mest inne på cast. I natt ska jag sova där och Hugo och Klara med mormor och morfar.

Gustav och Klara har fått var sin digitalkamera av mormor och morfar så nu har Gurkan lagt ut lite bilder på sin blogg. http://lifeofgurrag.blogspot.com/ Bäst att passa sig nu...

5 kommentarer:

A&T sa...

Kan inte säga något annat tröstande, än det ni redan vet. Blåsorna och diarren är helt förväntat.Blåsorna kan bli så jobbiga att det är svårt att bara öppna munnen, utan att det är konstigt på något sätt. Därför är vi ju vilda sondförespråkare. Man får tänka på att det är svårare att sätta den sen om blåsorna ökar.
För oss var diarrerna bara grönt vatten cirka 20 ggr/dag under en period.
Tänker på er och hoppas att ni ändå har det så bra som det går!
Kram Anna

Anonym sa...

Borde inte Hugo också få en kamera? hehe...
Jag längtar tills jag får träffa Gustav! Och Hugo, för Hugo är så söt :)
Kram natalie!

Anonym sa...

Hoppas Gustav börjar må bättre, och Klara också! Ni är riktiga kämpar! <3
Ha det bra!
Kram Linnea L

Anonym sa...

Stor kram till er alla.

Åsa W

woa sa...

Oj, ni verkar ha det tufft, men med ljusglimtar också. Jag önskar er all lycka!