söndag 6 september 2009

Dag 17.

Hektisk dag. Huvudvärk. Hugo skrikig och nästan omöjlig att få nöjd. Undrar om det beror på att mina bröst inte producerar tillräckligt efter två dygn med ersättning. Eller magont av ersättning. Eller ångest. Själv slits jag mellan mina två helt olika mammaroller och det slutar med att jag står där i mitten mellan dom olika papporna och tittar på. Och har dåligt samvete. Och gnäller på båda. Fast jag var på en jättefin träff med en annan transplantationsmamma och det gav mig lite energi.

Totalvita 0,6 . Neutrofila 0.2.

Mycket bättre i halsen. Inte lika illamående. Vill fortfarande inte äta men provar så sakta, så sakta.

Kanske flyttar dom oss till B78 imorgon om där finns plats. Hoppas, hoppas. Vi gillar verkligen inte CAST. Vi saknar den värme som fanns på barn 3 i Umeå. Några är ju fina även här men inte som hemma...

Kom att tänka på något barnens dagisfröknar berättade. Dom satt en dag och pratade med barnen om vad deras föräldrar jobbade med och sen hade dom frågat barnen om dom visste var fröknarna jobbade. Näää, det hade barnen ingen aning om. Att förskolan Rosen skulle vara deras arbetsplats föll dom inte in. 

Lite av den känslan får jag när jag tänker på Barn 3 i Umeå. Självklart fattar jag ju att personalen jobbar där och har ett annat liv. Men här är det så tydligt att det bara är ett jobb för nästan alla. Det visas inte mycket empati och ingen ger oss speciellt mycket uppmärksamhet. Jo, Kaisa och hennes praktikant Laura är för snälla och fina. Och Eva och Helena. Och några till. Men inte alls som Petra, Camilla, Johanna, Elizabethorna, Sandra, Samanthorna, Åsa (alla), Sonja, Karin (båda), Nicole, Olle, Gunsan, Susanne, Annelie, Maria, Marita, Ulrika och de andra doktorerna. Äsch. Kan ju inte skriva hela avdelningen. Tänk om det bara skulle fattas ett namn i min lista... Men Ni vet hur underbara ni är. Alla faktiskt. Hela cast borde gå på empatikurs hos er! Hoppas vi trivs bättre på B78.

6 kommentarer:

Cariann sa...

Anna! Oj vad jag håller med dig ang CAST. Jag har redan panik o vi har liksom bara börjat.... Vad skönt för er om ni får komma till B78 istället. Men hur kommer det sig att CAST vill släppa er?
/Cariann, Albins mamma

Anonym sa...

Hoppas att ni får komma till B78 och att det är bättre. Vill gärna höra lite från din dejt. Jag ringer i morgon så vi hörs om du orkar och kan. Kram Linda

Cariann sa...

GRATTIS på födelsedagen!! Hoppas den blir toppen trots förutsättningarna.
Kram från rum 4 :-)

Klara sa...

Grattis på födelsedagen!! /Klara mormor och morfar.

Kram kram!

Annika G sa...

Grattis bästa Anna, hoppas vi får god mat i morgon. Puss kram

Alexandra Reichler sa...

Ja, hoppas ni blir nöjda där. personalengagemang är ju så himla viktigt.

Rosen är också för fin förresten, jag hoppas kunna hitta ett lika bra som den o solrosen här i storstan när det beger sig. Håller tummarna.

Och apropå dina dubbla mammaroller Anna...du är en sån fantastisk person. .Jag tänker så mycket på dig/er.

Grattis också! kramar från oss