lördag 12 september 2009

Tillbaka på B78.

Sov 14.19
Ringde från uppvaket 15.47
Tillbaka 17.10

Nu spolar sköterskan för att kolla den nya cvk:n. Den verkar funka.
Jag har inte förstått exakt vad som gjorts men vad det verkar så har dom bytt ut den gamla helt. Två nya hål i hals och bröst. Till skillnad från de två andra gångerna han gjort denna operation, är han ju i övrigt rätt pigg. Ingen stor tumör och ingen jobbig bakterie som ger feber och annat jobbigt.

Den nya cvk:n är ju snyggare. Alltid nåt.

Själv är jag trött. Och nojar över flugan som fanns i operationssalen. Och att vi glömde munskyddet när Gustav rullades ner till op och vi passerade en byggarbetsplats och fick vända.

 Hugo tas om hand av sin mormor och morfar. Johan tar hand om mig och jag tar hand om Gustav.

Gustav har ont i halsen men mår inte lika illa idag. Gissar att det framför allt beror på att han inte fått den otäcka sörjan som heter TPN. Det är den näring han får intravenöst eftersom han inte äter. 1500 kcal. Och på det förväntas han äta. Eller här, på B78 till skillnad från på cast, behöver vi tack och lov inte tjata på att han ska äta utan här väntar man in matlusten.

Nu hoppas vi att inga otäcka bakterier ska leta sig in i den nya cvk:n. Ska bli en jobbig mamma som håller koll så att alla sköterskorna har handskar hela tiden. Verkar inte riktigt vara samma rutiner här som i Umeå. Ska helt enkelt bli lite jobbigare så att det blir lättare för Gustav. Eller inte.

10 kommentarer:

Lisa sa...

Du får släpa med sköterskorna in på toaletten och läxa upp dem. Då lär de komma ihåg och Gustav slippa tjatig mamma. Skönt att det verkar ha gått okej. Vilken tur att du har så fina människor som håller dig uppe när det är tufft (Johan, föräldrar o doktor Annika)
Många kramar (med munskydd)

Lisa sa...

jag glömde de oviktiga kommentarerna; nu funkar ju räknaren och en snygg CVK är precis vad G förtjänar!!

Annika G sa...

Skönt att det gick bra och en snygg CVK vill man ju ha förståss! Och oroa sig får man ju, men flugan kan knappast skada Gustav. Hoppas att han snart kan börja minska på vit vällingsmet, så att det blir mindre må illa. Och va så jobbig du vill med handskarna, om det känns bra.
Kram!

Zachrissons sa...

Härligt att det gick bra. Hoppas den nya cvk:n verkligen är superduperdunder snygg. Jag väntar med att ringa eftersom du säkert har fullt upp med allt + ma och pa där. Ring mig om du vill, orkar och har tid.
KRAM Linda

Evelina sa...

Hej.skönt att höra att allt har gått bra hittills.Vi misstänker själva att det va just det som hänt er som tog vår dotter ifrån oss.Hennes cvk sprack när sköterskan sprutade in nått,dagen före hon skulle transplanteras så hon fick upp på OP samma dag hon sen skulle transplanteras.Även denna samma dag kommer en sköterska in på rummet och tror hon ska få gå in utan att sprita sig,men det blir ett jäkla liv.Hon kommenterade det att det gör dom så ofta ändå..!! Dagen efter dog vår dotter av en bakterie som gav henne septisk chock..Nu lever vi med många frågor utan svar.
Jag menar bara håll koll och va nogranna det lönar sig nog i slut änden.All lycka och styrka Cilla

mammanonna sa...

Hej! Hur jag kunnat missa denna blogg övergår mitt förstånd! Jag är en mamma med en dotter på 17- år som också har cancer (Leukemi ALL). Jag ska sätta mig och läsa ignom alla dina inlägg så snart jag kan. Det är bra att vi är fler som bloggar om detta, det är svårt för andra att förstå, men genom bloggarna så kanske vi kan få fler att ändå förstå lite...Sen så undrar jag varför man inte sätter en Porth-a-cath? Det är en helt underbar anordning tycker vi efter att dottern haft två. Den första (för 15 år sen, en relativt ny uppfinning då) funkade ett halvår. Den hon har nu har (peppar peppar) funkar felfritt i drygt ett år nu.
Jag blir nu följare av din blogg. Lycka till!

Anonym sa...

Ett svar till mammanonna som undrar varför man inte har en porta cart.När man transplanteras behöver man en cvk som har dubbla infarter för mycket mediciner som går in och man kan inte ta vissa prov svar i samma slang för det kan bli missvisande resultat.Så sa dom till oss när vår dotter skulle ha en sån inför sin transplantation.Men innan dess hade hon en porta cart. Mvh Evelinas mamma

Cariann sa...

Sprang på en vacker kvinna på RMD idag...nästa gång jag mötte henne hade hon Hugo på axeln. Då förstod jag vem det var! Hur fräsch som helst.

Hoppas G får en riktigt bra dag i morgon! Vi är isolerad from idag....blääää. Fattar inte hur jag ska stå ut?!

Inger F. sa...

Vad jag önskar att ni slapp dessa nedgångar och att det bara kunde bli bättre och bättre. Jag blir alldeles matt bara av att läsa och hur känns det då att leva med det? Ni är fantastiska! Vilken bra ide med insamlingen!Och grattis i efterskott Anna.

Anonym sa...

Port-a-cath

http://media.photobucket.com/image/Porth-a-cath/daanalkmaar/p-a-c-2-nl400x397.jpg