söndag 8 mars 2009

Häng på sal 12.

Lördag 28 februari

Jag har sovit första natten hemma sedan tisdag. Skönt med oavbruten sömn men känner mig ändå inte ett dugg utvilad. Annika och Frans har sovit över och medan Klara barnvaktar Frans på morgonen så drar Annika fram som en superstädare i huset. Skönt med snälla pedanter som sover över och tar hand om.

På sjukhuset blir det på eftermiddagen fullt hus i salen. Tre klasskompisar på besök. Länge, länge stannar dom. Toft verkar vilja flytta in och vill ha videokväll här. Arvid har med sig det vackraste hjärtat han själv gjort i slöjden och William har med hur mycket godis som helst. Det är skönt att se Gustav rätt pigg och social trots alla slangar han tvingas ha.

Efter besöket är Gustav mycket trött och konstaterar rätt snabbt att nästa gång får besöket bli kortare. Det är lätt att glömma tiden när man har roligt.

Hela söndagen är Gustav mycket trött. Det beror ju förstås inte på besöket... Att tömma en lungsäck på mer än två liter vätska på några dagar kan vara tungt. Det irriterar i lungan när den ska vecklas ut. Han sover dåligt eftersom han väcks ideligen av kontroller och kissnödighet.

Vi förstår att inte något går att planera då det kan svänga väldigt fort hur Gustav mår. Det är väl en av de värre sakerna för mig som vill ha kontroll på det mesta och planerar allt. En stor prövning även det.

Inga kommentarer: