måndag 9 mars 2009

Morfar sover över.

Onsdag 4 mars

Tittar man i fotoalbum från när Gusten var liten hittar man väldigt många bilder på honom tillsammans med morfar när dom sover på olika ställen, oftast på golvet. Om morfar passade på att vara nära honom, var Gustav än var, eller om han passade på att sova låter vi vara osagt. Hur som helst har dom alltid väldigt mysigt på bilderna och jag var nöjd bara någon var nära G, vaken eller sovandes.

Denna tradition fortsätter här på sjukhuset och morfar ska sova över. Under natten händer grejer. Under några dagar har dränet från lungan inte riktigt fungerat som det ska och läkarna har fått dra ut vätskan med sprutor. Väldigt spännande att se och helt smärtfritt för Gustav. Även under natten tömms det och läkaren som gör det denna natt råkar dra lite i slangen så att den lossnar och lite av vätskan rinner ut längs kroppen. Förutom att det är lite äckligt så är det absolut ingen fara. Det som oroar mig är att ett nytt drän måste sättas in och jag ser med förskräckelse fram emot en ny ryggbedövning.

Det visar sig att dom endast kommer att halvsöva Gustav med ketalar och behöver inte sätta epidural. Nytt drän ska sättas in och något ska sprutas in in benmärgen. Cytostatika kanske. Nu ser man att utrymmet mellan lunga och lungsäck ät väldigt litet då vätskan minskat (drygt tre liter på en vecka har tappats ut) och nästan inte någon är kvar. Man varken vågar eller behöver sätta in nytt drän och hoppas att cytostatikan ska torka ut vätskan.

Från att ha haft syrgasslang i näsan, slangar från båda armvecken och högra handen samt en slang från lungan till en påse så är endast en slang från armvecket kvar. Sköönt.

Inga kommentarer: