torsdag 12 mars 2009

Skiktröntgen. Skitröntgen.

Igår väntade vi hela dagen på att Gustav skulle få åka på röntgen. Det får man nästan alltid vänta länge på och trots att man inte gör så jättemycket här på sjukhuset så är det rätt påfrestande att vara på stand-by och ofta sker det ändå inte förrän sent på kvällen till slut.

Dessa röntgenbilder vill man se nu för att avgöra om det är läge att söva Gusten. (Tänk att vi på fullt allvar ett tag tänkte att han skulle heta Gusten. Fast jag ville Staffan.) Tidigare har dom inte vågat söva eftersom tumören tryckt på en artär nära hjärtat men nu hoppas man kunna göra det på fredag. Lite synd med tanke på att Gustav var peppad på besök av tre klasskompisar. Söva vill dom göra för att kunna sätta in en cvk, central venkateter som sätts in i en stor åder nära hjärtat för att det ska bli lättare att ge cytostatika och ta blodprover. Vid sövning passar dom även på att ge honom en sorts cytostatika i ryggen.

Idag kommer G att få två olika sorters cytostatika. En sort i en spruta i slangen och en sort som droppar en timme, en röd! Den i sprutan kan ge lite smärtor i käken men hittills har det hjälpt med alvedon.

Jag väntar fortfarande på att få se bilder på tumören samt att få en pedagogisk genomgång av allt som hänt. Den är egentligen riktad till Gustav men jag gissar att den kommer att passa mig alldeles utmärkt- kanske tom vara lite svår att förstå...

1 kommentar:

Elinn Bolonassos sa...

Hej! Jag sitter just nu och gråter till din blogg. Jag visste ingenting förrän i går och jag vill bara skicka mina hälsningar till dig och till Gustav och Klara. Jag tänker på er. Kram Elinn