fredag 27 mars 2009

Sova hemma.

Den 24 februari var första natten på sjukhuset och i natt blir Gustavs första natt hemma. Han har blivit erbjuden att sova hemma tidigare men inte velat lämna den nattliga tryggheten bland proffsen. Just nu är han med Johan på sjukhuset och får den dagliga dosen Fragmin, den onda spruta med blodförtunnande som ges klockan åtta varje kväll, hur länge vet jag inte.

Jag och Klara tittar på Let´s dance. Märkligt program som jag knappt fixar att se men ikväll gör jag det för husfriden. Och så är det ju final. Hoppas killarna är länge på sjukhuset så att jag kan varva tvn med den bärbara datorn. Det hade ju varit fint om Gustav tackat ja till morfars erbjudande om att köpa honom en...

Under veckan har Gustav varit hemma mycket. Hela dagarna tisdag, onsdag och fredag. I torsdags fick han en av de sista behandlingarna för den här omgången, Vincristine och Danorubicin. På måndag ska han sövas och få Methotrexate i en spruta i ryggen. I slutet av nästa vecka börjar en annan fas av behandlingen och hur den kommer att se ut har jag ingen aning om. Hoppas få veta efter helgen. När ronden, oftast bestående av fem läkare, kommer in i rummet på förmiddagen är det sällan läge att ställa frågor. Eller läge är ju just vad det är men jag blir så väldigt stressad av deras pondus och att det alltid känns lite som att de är på väg ut ur rummet i samma ögonblick som de kommer in. Får försöka öva på att bli lite modigare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan ta erbjudandet om bärbar dator från morfarn så kan du få låna den av mig när du behöver :)
Du får väl tänka på doktorerna som nånting annat än doktorer. Tänk att är elever som förmodligen inte kan sticka och inte har en aning om vad varpgarn är, då blir det nog lättare?! Eller så kan du be dem växtfärga rockarna godisrosa - då skulle de nog bli mindre respektingivande :)
Lisa

Anonym sa...

Om du Gustav går med på att morfar får köpa en bärbar dator till dig lovar jag att han får köpa en ny telefon till mig som han har tjatat om så länge!!!!???
Kram Mormor