onsdag 11 mars 2009

Söta små skyddande molntussar..


.. sitter på kranarna till droppslangarna och ser gulliga ut tycker jag. Gustav tyckte att jag var fånig som tog kort på dom.
Dagarna går så väldigt fort och ingenting blir som man planerar. Bara att acceptera. Nu har vi varit här i två veckor och det känns mer som en weekend.
I fredags var det "lyckisfredag" som den mysige läkaren uttryckte det. Förutom att hjärtat inte längre var påverkat av tumören så behövdes inte längre någon som vakade över oss ( Gustav) på natten. Dom täta kontrollerna av blodets syresättning samt koll av blodtryck minskar från varje timme till var tredje timme.
På måndagen fick Gustav en fjärde sorts cytostatika, denna gång som spruta i benet. G var orolig för att det skulle göra ont men inget alls kändes det. Varför man ger så många olika sorter vet jag inte exakt men jag antar att det är bra... Denna sort kan ge en allergisk reaktion så vi var tvungna att kolla honom noga under två timmar. Det var lite väl spännande för min smak men ingenting hände. Än så länge har vi inte märkt några biverkningar av cellgifterna. Däremot händer det grejer som följd av kortisonet. Gustav är hungrig mest hela tiden och ansiktet börjar ta den runda form som är en biverkning. Vi blev varnade för att kortisonet kan ge ett hetsigt humör och att man kan bli ilsk men inget att det har vi heller märkt av. Humöret verkar ha satt sig på föräldrarna istället.
Äntligen, på måndag kväll, tog som bort droppet! Inga slangar alls att känna sig låst vid och inte heller något som gör att Gustav måste kissa flera gånger i timman. Och dessutom. Utan dropp så kan man få en chans att åka från sjukhuset några timmar!

1 kommentar:

stina och Tilly sa...

Hej! Där är Ni! tack för inbjudan, som ni förstår så är våra tankar hos er stora delar av dagen när vi äter eller kör bil eller ja va vi nu gör. Konstigt är det och overkligt och allt det andra, man vill hjälpa till men vet att man inte kan göra det utan det är Gustav som skall göra jobbet. Skönt att ni känner att ni har stöd utifrån och att du Anna kan skriva bloggen helt fantastiskt. Men nu vill jag ändå att Gustav funderar om han vill ha något av sina kompisar tex. vilka tidningar gillar han eller böcker eller tjej.. opps! eller va det nu kan vara för något. Eller kanske musik eller ja osv. Hoppas att Ni alla känner att vi skickar alla goda krafter upp till Er.

Krama Gustav från oss

Stina och Tilly