måndag 1 februari 2010

Nej tack till tidningsutvik.

Gustav har kissat ur sig nästan all vätska han samlat på sig och ser ut att känna sig lättare. Han har vilat lite nyss men nu spelar han Wow efter att ha kollat igenom alla kommentarer på sin blogg. Han blir berörd, det ser jag. Men gråter gör han inte. Blir du glad, frågar jag. "Hur ska man kunna bli glad?" Nej det förstås. Även om han skrattar och ler, är han såklart inte glad innerst inne.

Vi har tackat nej både till reportage i Expressen och vår lokaltidning. Tiden vi har kvar vill vi ägna åt annat och jag tycker att jag fläker ut oss tillräckligt här. Att det hade dragit in åtskilliga tusen extra till Barncancerfonden gjorde det ändå inte värt det. Men att det är stort har jag förstått. 90 000 har dragits in på mindre än en vecka tack vare internet. Och jag bad VK att en av deras bloggare istället skulle länka till Dodaj fixar.

I natt sover jag och Klara med Gustav. Vi sov hos mina föräldrar i går och det var inte så avslappnat. Jag längtar efter Gustav när jag inte är här.

37 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer verkligen in mycket pengar.

Anonym sa...

Våra tankar finns hos er. Varma kramar/ Vlora å Henke

Anonym sa...

Du är klok Anna. Tänker på er konstant och går in på din blogg ofta. Tycker inte att du fläker ut er på bloggen. Du bara är en vanlig, ovanlig Anna som delar med dig av Er, för många av oss, overkliga vardag. Jag gråter men känner ändå en värme genom bloggen som gör mig lugn. Drömmer om er och tänker på er alltid.
Stor kram din gamla kompis Malin B

Elinn sa...

Jag tänker på er! Kram

Singelmamman sa...

Jag har verkligen inte ord för mina känslor. Vill ändå skicka en hälsning. Jag gråter med dig, med Gustav, och alla Gustavs nära och kära.
En av alla bloggläsare.

Cariann, mamma sköldpadda sa...

Du är en klok kvinna, och jag tycker att dina resonmang alltid är så sunda. Pratade just med Älg-familjen, A-C berättade om det vi inte hann prata klart om när dr kom sist vi pratade i telefon. Tänk att det var just en isbjörn som behövdes i samlingen och att filmen kom till er nu när ni inte kunde gå som planerat! Krama om din Gurka från oss alla och så undrar vi om isbjörnen har fått något namn? Ta hand om er fina vänner! Kram från Cariann och Magnus och alla våra barn

Alexandra Reichler sa...

Finaste familjen. Vi finns där hos er "in spirit". Kramar i massor!

Marie-Louise sa...

Det gjorde du bra tycker jag, beslutade att inte vara med i någon tidning. Ta vara på tiden istället som ni har tillsammans. Många kramar från en som tänker på er och sänder änglar.

Anonym sa...

Anna!
Jag beundrar verkligen din styrka och önskar att jag kunde göra något. Jag tycker inte alls att du fläker ut er, du sprider ljuset men sitter själv i mörkret. Du hjälper andra men dig kan ingen hjälpa.
Vilken pojke du har uppfostrat!!!! Jag tycker du är makalös!
bloggläsare/mm

Maria sa...

Tänker på er, ni är fantastiska!! Kram Maria

Viola sa...

Ni har mitt hjärta med er. All styrka och kärlek. Kram.

Anonym sa...

Är i Stockholm på jobb, men mina tankar är hos er, håller om er, håller om er...
Kram, kram

Anonym sa...

förut läste jag bloggen lite sådär spåradiskt, mest för att man ville veta att det fortfarande fanns hopp, att det gick åt rätt håll och för att lugna sina egna modersrädslor, möjligen för att intala sig själv att det kan gå bra. Så händer det ofattbara. Tänk om det fanns ord som kunde bota, ord som kunde lätta eller åtminstone lindra lite. Ni är fantastiska i allt elände.
Sara L H

Thomas B sa...

Vi kan gott förstå att ni vilar bäst tillsammans. De enda gångarna vi själva kom till riktig ro och lugn var när vi kröp upp i Linus säng på IVA och la näsan tätt intill hans hals. Jag skulle så gärna vilja ge er en riktig kram men håll tillgodo med en cyberkram.

Thomas och Kirsten

Anonym sa...

Kära Anna,

du utstrålar en sån värme genom din blogg. Jag har bara vetat om din situation in några dagar och jag är så väldigt ledsen för din skull, för Gustavs skull och för alla de som står er nära. Det sliter i mig när jag läser er historia och jag kan inte ens börja föreställa mig hur ni har det, men jag tänker på er!

Stor kram från Anna Cassel

Bibbi sa...

Hej Anna! Jag tycker absolut inte du "fläker ut er" i bloggen. Du visar stor integritet samtidigt som du visar en inre styrka hos er i familjen och främst hos Gustav.
Har faktiskt saknat reportage i tidningen, men förstår och respekterar erat ställningstagande. Varje minut tillsammans är dyrbar.
Ingen vet något om morgondagen, så passa på att njut av de du älskar idag.
Kram

Anonym sa...

Dte är ju jättre bra att dte kommit in så mkt pengar!Kram!!
/Linnea L

Marie Höglund sa...

Hej Anna. Så stark och klok du är. Ni finns med i mina tankar hela tiden. Jag gråter inuti, detta är så förbaskat orättvist. Du ska vara såååå stolt över denna lilla fina kille. Jag har läst hans blogg och är fascinerad över den klokhet och styrka som bor i denna lilla pojke. Grattis till insamlingen det är fantastiskt vilken genomslagskraft internet har. Kram från Stockholm.

Anonym sa...

Hej Anna! Vill bara skicka över en massa cyberkramar. Vet att det inte hjälper så mycket i denna mardröm ni lever i. Jag lider så mycket med er.
Kramar från en mamma till en annan mamma

ULLE sa...

Ta vara på varje minut tillsammans... kramar till er alla, specielllt till G och du A.

/ Algot med familj

Anonym sa...

Jag förlorade min man i galopperande cancer före jul. Jag har en stor aning om vad du går igenom. Denna maktlöshet att inte kunna göra något, att bara finnas på sidan om och stötta, torka tårar och trösta kan dränera ut sitt hjärta.

Skit i vad andta tycker om saker och ting - följ ditt eget hjärta i hur du lever ditt liv. Andra kan bara "tycka" men du lever i det och tar dina egna aktiva beslut. Dom är alltid rätt för dig.

Hang in there...

Anonym sa...

jag tycker du gör helt rätt. ägna tiden åt din son och det du vill dela med dig av gör du på bloggen som du kan styra själv både tidsmässigt och innehållsmässigt. jag kan inte göra annat än att skicka en cyberkram till er båda och till hela familjen.

Anonym sa...

Hej Anna, det är ni som bestämmer vad som är viktigt att göra nu, inte andra människor.
Vi tänker på dig å Gustav och din familj /Kerstin

Åsa sa...

Hej Anna! Jag tycker du gör helt rätt att skippa tidningarna. Den energin ni har lägg den på att ta vara på varje minut tillsammans. Men sen tror jag att Gustav kommer finnas hos er i alla fall, efter det att han har lämnat er.
Som en annan läsare skrev i nåt inlägg att de människor som har lämnat oss fysiskt, finns ändå runt oss psykiskt. Det var deras stora kille som såg dsin lillebror varje dag, men han fanns inte kvar hos dom.
Tänker på er varje dag. Kämpa tillsammans! // cyberkram en mamma i Östersund!

Sabine sa...

´Hej!
Tycker precis som många andra här att du gör helt rätt i att inte medverka i tidningar utan använda den tiden tillsammans med Gustav och övriga i familjen.
Sänder så många tankar jag kan.
Ta väl hand om er
En ny men återvändande bloggläsare

pappabloggen - 24år och snart pappa sa...

Du är klok

Anonym sa...

Har känt att jag som trebarnsmamma knappt orkar läsa om barn som blir sjuka på det här sättet. Men nu hamnade jag här och var tvungen att läsa från början. Läste inte allt, men blev kvar en lång stund.
Tycker att det är ofattbart sorgligt och vill skicka tankar och kramar fast jag inte känner er.

Mvh Maria

Annelie sa...

Du är verkligen klok!!
Vet du?! Så ofta som jag klickat in här de senaste dagarna önskar jag att nästan att du uppdaterade varje timme..blir så rädd och tankarna far iväg när det inte kommit nån lägesrapport på ett tag...
Tänker på er hela tiden
Kramen

Anonym sa...

En stor cyberkram till er från en medmänniska! Tänker på er.

Therese sa...

En stor varm kram och många tankar går till er och den inte vanliga, inte helt ovanliga med väldigt speciella sonen Gustav ni har.

Paula sa...

Du kloka mamma,allt Du gör, är rätt för Er...
Tankarna finns hos Er mycket av dygnets timmar.
Var nära...
Paula

Anonym sa...

Underbara kloka förnuftiga Anna tänker på er hela tiden går inte ens 5 minuter utan att tankarna finns hos er. Va tillsammans var nära varandra krama varandra...

Maria, Stefa, Jonathan & Amanda <3

Anonym sa...

Underbara kloka förnuftiga Anna tänker på er hela tiden går inte ens 5 minuter utan att tankarna finns hos er. Va tillsammans var nära varandra krama varandra...

Maria, Stefa, Jonathan & Amanda <3

Anonym sa...

Lille man och lilla du vad vedervärdigt att behöva vara med om. Klokt att du inte släpper in kvällspressen tycker jag. Varma tankar till dig och lilla Gustav./Magdalena

Inger sa...

Anna! Jag har svårt att hitta de rätta orden. Det känns så ofattbart att ni ska behöva gå igenom detta. Tänker på er hela tiden.Kram

Anonym sa...

Kom in här först idag,har inte läst bloggen tidigare men nu läste jag så gott som hela.
Jag ville bara säga att...
ja,vad ville jag säga?!?
Jag har inga ord helt enkelt.
Har själv ett barn född 1997.
Som sagt,jag har inga ord!
Vill ändå säga att jag tänker på er NU & HELA tiden!
Ni är starka mitt i svagheten.

Anonym sa...

jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, jag tittade på min korsstygnskudde idag och tänkte på dig. Sofia är jättebra men jag saknar dig, typ som om ens föräldrar skiljer sig sen får man en plastmamma eller pappa som är jättesnäll, men man saknar den riktiga.
Vi hörs och ta hand om dig.
Kram Natalie.