fredag 5 februari 2010

Om att skänka pengar.

Sent igår kväll såg vi att någon skänkt 10 000 kronor till Dodaj fixar. 10 000!! Gustav var helt chockad. Och jätteglad förstås. Tack till familjen Hjort.

När vi låg på CAST såg jag Barncancerfondens insamlingar för första gången. Jag vet att Barncancerfonden framför allt ger bidrag till forskning men trodde då att de olika Barncancerföreningarna även tog del av Barncancerfondens insamlingar. Jag fick ett mail idag från en kvinna på Barncancerfonden som tackar för vår insamling men där hon också ber mig ändra i texten eftersom dom inte kan stödja såna projekt. Mycket snopet. Jag har ju hela tiden fattat att dom pengar ni skänker till Dodaj fixar inte är öronmärkta just till det eftersom Barncancerfonden är så stor men jag hade förberett mig att ringa dit och höra om dom ändå inte kunde skänka lite till Barncancerföreningen i Stockholm så att Gustav kunde få se resultat medan han fortfarande finns med oss. Nu vet jag inte om det är lönt men ska ändå försöka. Ska fundera lite.

Det är fortfarande helt fantastiskt att ni samlat in över 140 000 kronor till forskning. Kanske kommer ett eller flera liv kunna räddas tack vare er. Ni har väl sett reklamen med den fjärde tomma stolen...

Vi pratade igår om hur vi ska göra nu när målet på Dodaj fixar är nått. Många har mailat och i kommentarerna frågat om dom kan skänka pengar så att Gustav får göra något roligt. Att skänka pengar till Barncancerföreningen Norra vore det bästa alternativet. Det är en jättebra förening som bland annat ordnar massage till föräldrar en gång i veckan, jättebra syskonstöd, clowner varje måndag, fika varje onsdag, månadspeng till inneliggande barn, fina presenter och mycket annat. Tack vare dom finns här tv och datorer på varje rum och annat som är viktigt när man måste ligga länge (eller kort) på sjukhus.Några har ifrågasatt värdet av att samla in pengar till sånt men dom har nog aldrig legat på sjukhus...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken styrka du har som ger så mycket av dina personliga tankar och känslor till oss som inte känner dig. Jag känner dig inte personligen, men känner med dig. Jag själv har haft "detdär" samtalet med läkare på sjukhuset och haft mitt barn inlagt på sjukhuset för provtagningar, men vi slapp undan med blotta förskräckelsen. Det var ett elakt virus som läkte ut av sig själv.
Till alla som funderar om det är värt att skänka pengar -JA. Det är så mycket värt för barnen och undgomarna, som går igenom jobbiga provtagningar och behandlingar, att få tänka på annat en stund i form av en film eller ett dataspel. Fortsätt att skänka pengar, det gör nytta!

Sara sa...

Åh, det är ju fantastiskt. Hoppas pengarna kommer väl till använding, eller det vet jag att de kommer. Tusen kramar till er

Louize sa...

Jag satte in en liten peng via mobilen till Dodaj fixar nyss, men jag ska sätta in en gåva till Barncancerföreningen Norra också.

Min sambo har legat inne rätt mycket på Umeå sjukhus pga hans cancer, och du har nog rätt i att de som inte förstår meningen med såna här insamlingar inte har legat på sjukhus. För tristessen är stor både för den sjuka och för de anhöriga, och kan man på något sätt glädja sjuka barn och deras familjer så tycker jag det är självklart att man gör det om man kan. Tänker på Er

Kram Louize

A&T sa...

Vi klagade en gång hos BCF Sthlm att de inte var så närvarande på Huddinge. Alla fikakvällar osv var på Q84. Och trots att vi som familj nött ut Huddinges korridorer mer än vi önskat har vi inte sett till BCF så särskilt mycket. Tydligen får Huddinge rätt mycket från Lions, men kan tänka mig att det går till de rena barnavdelningarna. CAST räknas nog till vuxenvården trots att säkert 30?(vild gissning)% är barn.
Som du skriver pengarna går till forskning och det är ju det viktigaste av allt.
Kanske skulle det gå att fixa ändå? Om alla läsare här (det börjar ju bli en del) bloggar och facebookar med en önskan till Siba, Elgiganten, Media Markt osv att skänka några spelkonsoler och tv apparater till barnen på CAST ? kanske en dum ide, kanske funkar det? Vad tror du?

Hursomhelst värmer det hjärtat att Gustav kom i väg med klassen, även om jag önskar er mycket, mycket mer!!
Kram Anna

Anonym sa...

Hej Anna, jag håller med dig att det skulle behövas lite roligare saker på Cast och trodde även jag att det här var ett sätt att hjälpa dom.Dagarna blir långa när man är isolerad i ett litet rum en lång tid. Men forskning behövs i alla fall. Barncancer föreningen Norra får även ett bidrag av mig i alla fall.Tänker på er /Kerstin

Anonym sa...

Sjalvklart ska man skanka pengar! Har sjalv jobbat pa Barn i Umea sa vet hur svart det ar for barn. Bor numera i USA men tanker ofta pa alla barn jag motte.
Stor kram till er familj fran Texas

Anonym sa...

Jätte kul att det kommit så smkt pengar anna! Det är helt otroligt!
Kramar från Linnea L

Anonym sa...

De som ifrågasätter värdet av att samla in pengar till de inneliggande barnen har definitivt aldrig legat på sjukhus. Är själv mamma till en cancersjuk pojke och jag VET att dessa tv-och dvd apparater mm är helt ovärderliga när man ligger inne veckor i sträck. Blir faktiskt lite arg på att folk har sådana åsikter om något de inte har en aning om...

Skänker Gustav och resten av er familj all kärlek och styrka som går att uppbåda!

Bibbi sa...

När det gäller insamlingar som går till barn,sjuka,skadade, offer eller forskning mm är vaje krona guld värd. Underbart att Gustav lyckats samla in så mycket. Hoppas verkligen han kan vara med och påverka till vad. Det är ju själva vitsen för honom... Men till något bra går det i allafall. Har någravänner vars barn också har cancer och vet hur mycket det "lilla extra" på avdelningen gör, oavsett om barnet är 1 eller 15 år. Olika behov för alla, med syskon som bor där måste man skapa en trivsam miljö.
Har bara egna positiva minnen när jag legat inne med ene sonen. Han trivdes väldigt bra och syskonen blev nästan avis;) Men ingen vill vara sjuk...så jag tackar er från hela mitt hjärta för det ni gör. Även att du delar med dig av glädje och sorg. Glöm för allt i värden inte bort att även du bara är människa.
Hoppas ni får se Melodifestivalen i morgon:) Verkar ganska ok låtar som är med.
Kram